Kauden neljäs Ralli SM -sarjan osakilpailu ajettiin Seinäjoen ympäristössä, joka tarjosi kilpailijoille uusia haasteita merkittävästi muutetun reittinsä osalta. Jaro Kinnunen starttasi Pohjanmaa Ralliin luottavaisena edellisen osakisan luokkavoiton jäljiltä.

Kilpailu ei kulkenut Jarospeed -tiimin osalta suunnitelmien mukaan, sillä matkalle osui monenlaista ongelmaa ja hidastetta.

- Ekan päivän kaksi pätkää kulkivat hieman tunnustellen, mutta ei siellä mitään mahdottomia eroja sentään tullut, yötauolle kuuden sekunnin päässä kärjestä kolmantena saapunut Kinnunen totesi.

Toinen kisapäivä lähti Kinnuselta ja kartturi Tuukka Shemeikalta mielenkiintoisesti käyntiin, kun siirtymäosuudella kuski huomasi, että osa sähkölaitteista ei toiminut.

- Pysähdyttiin tutkimaan asiaa ja huomasimme yhden sulakkeen palaneen.

Sulakkeen vaihtamisen jälkeen auto ei silti toiminut. Nypittiin vielä kaikki sulakkeet pois ja sama sulake oli palanut uudelleen, Jaro hymähti.

- Laitoin sinne isomman sulakkeen ja kaikki alkoi pelittää. Sen verran aikaa tuhraantui, että myöhästyimme pätkän lähdöstä ja saimme 20 sekunnin aikasakon.

Tämän jälkeen Mitsubishi-kaksikko lähti vapautuneesti nauttimaan kautta aikojen hienoimmista Pohjanmaa Rallin pätkistä. Murheet eivät kuitenkaan ottaneet loppuakseen.

- EK5:lla kävi pieni virhe, kun leikkasin mutkan ahneesti.

Nuottijaksolla katsottiin paikkaa, että siitä voi leikata, mutta kisavauhdilla se löi lujaa. Eturengas meni rikki ja nilkuttaen tultiin maaliin, Jaro harmitteli.

Rengasrikon myötä sijoitus putosi SM2-luokassa neljänneksi, josta Kinnunen onnistui kolmen pohja-ajan ansiosta nousemaan palkintopallin kolmannelle korokkeelle.

Ralli SM -sarjassa alkoi nyt kesätauko ja seuraavan kerran pisteistä kamppaillaan Lahdessa 13.-14. elokuuta.

SM2-luokan pisteet 4/6 osakilpailun jälkeen:

  1. Ville Hautamäki 88
  2. Jaro Kinnunen 79
  3. Anssi Rytkönen 57
  4. Kristian Kiviniemi 49
  5. Arto Juolahti 41

Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla