Pohjanmaalla Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan puolella nopein kuljettaja oli Terho Luoma. Kuva: Marko Kyöstilä / AKK.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Seinäjoella perjantaina ja lauantaina. Kahdeksan erikoiskoetta joilla mittaa oli reilut 120 kilometriä, eivät päästäneet kilpailijoita helpolla.

Nuorten luokassa perjantaina joutui keskeyttämään avauserikoiskokeen nopeimman ajan jälkeen Jooa Iivari, jonka Ford Fiestasta hukkuivat sähköt. Talvella avauskilpailun Kouvolassa voittanut ja Liedossa ulosajoon keskeyttänyt kuljettaja oli heti poissa voittokamppailusta.

Vauhtivaltikkaa pitivät sen jälkeen edellisen osakilpailun voittaja Tuukka Kauppinen Honda Civicillä ja edellisen kisan kakkonen, Justus Räikkönen Ford Fiestalla.
Kauppinen ei johtopaikastaan kilpailun aikana luopunut, vaikka Räikkönen paineisti lauantain alkupätkillä hyvin.

- Hyvinhän se tuli, ei tässä varmaan paljoa tarvitse asioita muutella, jatketaan samaan malliin tästä eteenpäinkin, tuumail Kauppinen viimeisen erikoiskokeen maalissa voittajana.
- Parit pohjat saatiin taas ajettua, toinen sija tyydyttää, se osoitti meille sen, että vauhti riittää kärkipäähän. Taukoa ennen Tuukka laittoi pohjat niin siinä kohtaa päätin ottaa varmat pisteet. Sen jälkeen vain fiilisteltiin, tööttäiltiin ja moikkailtiin yleisölle.

Kolmanneksi ajoi jälleen Veeti Pulkkinen Ford Fiestalla, jolla on tältä kaudelta avauksesta kolmossija, Liedosta nelostila ja nyt jälleen kolmostila.
- Ihan hyvin tuli, loppua kohti parani. Alussa oli vaikeampaa mutta sitten rytmi alkoi löytyä, kertoi Pulkkinen.

Kilpailun kolmen kärki on myös sarjakärjessä, kun elokuun lopussa Keravalla sarjaa jatketaan.

Junioreissa draamaa heti alkuun, Korvola kärkeen

Juniorit kilpailevat neljässä eri luokassa, ja kuten Nuorissakin, osallistujien määrä luokassa vaikuttaa lisäpisteiden saantiin. Näin ollen voitostakin saatava määrä voi hieman vaihdella.

Perjantaina saatiin jo draamaa, kun pistekolmosena ollut Juhani Männikkö keskeytti Toyota Starletillaan luokassa 3 ja pistejohtajana ollut Riku Koski BMW M3:lla kärsi rengasrikon luokassa 4.

Lauantaille Koski kuitenkin starttasi kärjessä tasa-ajalla vastaavaan ajokkiin luottavan Tuomo Väli-Toralan kanssa. Pian kuitenkin tapahtui taas, Koski ajoi ulos sen verran että oikea etupyörä siirtyi taaksepäin ja edessä oli keskeytys. Väli-Toralalle oli langetettu 10 minuutin aikasakko ja hänkin putosi kauas kärjestä.

Johtopaikan peri Terho Luoma BMW Compactillaan eikä enää paikastaan luopunut vaan piti sen sitkeästi maaliin asti, lähimmät uhkaajat olivat Tomi Riihimäki Honda Civicillään 9,3 sekunnin päässä, sekä kolmanneksi ajanut Pasi Hiekkavuo Opel Astralla 10,2 sekunnin päässä.

- Kivastihan se meni, oli hieman sekuntikamppailun makuakin. Pari päivää tässä on oltu kuin saunassa, mutta eiköhän tässä voittosaunaan tänään vielä mennä, suunnitteli voittaja Terho Luoma.

Kolmosluokassa voittoon ajoi Topi Kärki Ford Fiesta R2:lla ilman isompia ongelmia.

Kakkosluokassa taasen Markus Latvanen Nissan Micralla oli ainoa osallistuja ja otti maaliin pääsyllä pisteet.

Ykkösluokassa Mika Korvola sarjan kakkosena oli tilanteessa, jossa voitto olisi tiennyt loppukautta ajatellen todella hyvää. Vaan Juhani Luoma Renault Meganellaan olikin eri mieltä ja hyödynsi Korvolan huonosti sujuneen avauspätkän, jossa Luoma voitti Korvolaa miltei 19 sekuntia. Tätä eroa Korvola Honda Civicillään kuroi loppukisan ajan kiinni, mutta vielä jäi maalissa eroa 2,6 sekuntia Luoman eduksi.

- Täpärälle meni, rengasrikko tuli toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Renkaanvaihtoa oli sitten siirtymällä.Jännäksi meni loppu, tuumaili Luoma.

- Ykkönen pieleen, sitten alkoi löytyä. Päivän huollon jälkeen ei enää tuloksia juuri katseltu vaan koitettiin tulla sen minkä päästään, tuumaili sarjajohtoon siirtynyt Korvola.

Katso kaikki päivän tulokset »


Pisteet TOP3 3/5 osakilpailua:
Rallin Suomen Juniorimestarussarja
1. Mika Korvola 47p
2. Riku Koski 35p
3. Pasi Hiekkavuo 35p
Nuorten SM
1. Tuukka Kauppinen 56p
2. Justus Räikkönen 39p
3. Veeti Pulkkinen 36p
Kaikki pisteet >>

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla