Tuukka Kauppinen on Nuorten SM-sarjan ykköspaikalla ennen SM Pohjanmaa Rallia. Kuva: Toni Ollikainen / AKK.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu tulevana perjantaina Seinäjoella SM Pohjanmaa Rallissa kauden kolmannella osakilpailulla. Junioreita ja Nuorten SM:n kuljettajia on matkaan lähdössä kaikkiaan 35 autokuntaa.

Nuorten SM:n kärjessä kilpailuun starttaa Honda Civicillä 14-vuotias Tuukka Kauppinen (Huuha UA) Laukaan Äijälästä, kartanlukijanaan Veli-Pekka Karttunen (AL-Kangasniemi). Kauden kahdesta aiemmasta kisasta on alla talvelta Kouvolasta kakkossija ja kolmen viikon takaa Liedosta voitto.

- Pohjanmaalla ei ole tullut kisattua, joten täysin uutta seutua siinä mielessä. Koetetaan jatkaa alkukauden malliin kärjen tahdissa, Kauppinen kertoo kilpailun tavoitteesta.

Toisena pisteissä on ESMC:n kaksikko Justus Räikkönen (16v) - Mika Rönnberg ajokkinaan Ford Fiesta.

- Pohjanmaasta ei ole kokemusta, omaa ajoa lähdetään tekemään hölmöjä virheitä vältellen, mutta valehtelisin jos sanoisin ettei voittamista yritetä, onhan sarjan tilannekin vielä täysin auki, kertoo Räikkönen.

Talven jälkeen sarjan piikkipaikalla ollut KorUA:n kaksikko Jooa Iivari (16v) - Mika Rampanen Ford Fiestalla ajautui Länsirannikolla voittotaistosta pienen hidasteosuman jälkeen ulosajoon. Sarjasijoitus on nyt neljäs, mutta kuljettajalla on vahva aikomus parantaa sijoitusta. 

- Kyllä me ehdottomasti lähdetään voittoa tavoittelemaan nollakisan jälkeen, kertoo Iivari päättäväisesti.

Junioreissa sarjan kärkipaikkaa pitää RSJM4-luokassa ajava AL-Härmän kaksikko Riku Koski - Kari Bergbacka BMW M3:lla. Autokunta on voittanut luokkansa molemmissa kauden aiemmissa kilpailuissa ja ollut myös juniorien nopein autokunta kokonaisuudessaan. 

- Tähän asti ollaan kauden osalta tavoitteessa, mutta ei siellä kilpailuissa kärsi yhtään antaa siimaa. Täysiä lähdetään ajamaan ja koitetaan jatkaa samalla menolla kuin tähänkin asti, Koski suunnittelee. 

Vain pisteen päässä Koskesta on EPUA:n vauhtikaksikko Mika Korvola - Miika Saari Honda Civicillä. He ajavat RSJM1-luokassa ja ovat myöskin voittaneet molemmat aiemmat osakilpailut. Kosken luokassa on kilpailijoita ollut aavistuksen enemmän ja sen myötä Koski johtaa yhdellä pisteellä, lähtijämäärä kun vaikuttaa jaettavaan pistepottiin. 

- Ensimmäisestä sijasta lähdetään ajamaan, mutta lujaa saa taas mennä on siellä niin kovia nimiä listassa taas. Mestaruutta on lähdetty hakemaan ja sitä koitetaan hakea edelleen, mutta aika näyttää mitä sieltä sitten lopulta tulee, Korvola summaa tavoitteitaan.

Kolmantena sarjan pisteissä on LakUA:n kaksikko Juhani Männikkö - Ilkka Majava Toyota Starletilla. Eroa johtavaan autokuntaan on viisi pistettä, kaksi luokkavoittoa RSJM3-luokassa, mutta pienempi pistepotti johtuu samasta syystä kuin Korvolan autokunnallakin.

- Pohjanmaalle lähdetään puolustamaan oman luokan kärkipaikkaa. Koko alkukauden on ollut aika vähäinen osanotto meidän luokassamme, eikä Pohjanmaa tee poikkeusta ikävä kyllä, Männikkö tuumailee.

Niin Juniorien kuin Nuortenkin kuljettajat odottavat sekuntitaistojen lisäksi kovasti sitä, että pääsevät ajamaan paljon, kilpailun kaksipäiväisyys tuotti luokkien kärkinimien joukossa pelkästään innostuneita lausuntoja.

Katso kaikki kilpailuviikonlopun osallistujat >>
RSJM- ja Nuorten SM-pisteet >> 
RSJM-kuvagalleria >>

Rallin Suomen Juniorimestaruus- sekä Nuorten SM-sarjojen loppukauden kilpailukalenteri
18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
28.8. Askolan Granit -Ralli, Kerava
25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola 

Ralli SM tiedostus.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.