Kaksi edellistä Ralli SM-sarjan osakilpailua voittanut Mikko Heikkilä lähtee SM1-luokan kakkospaikalta Pohjanmaan lakeuksille.

Ralli SM-sarjan kausi on edennyt puolenvälin krouviin ja seuraavat pisteet ovat jaossa tulevana viikonloppuna Seinäjoella ajettavassa, perinteikkäässä SM Pohjanmaa Rallissa. Mukaan lähtöviivalle on ilmoittautunut 123 autokuntaa, joista 51 on mukana SM-luokissa. Pitkästä aikaa myös yleisö on tervetullut erikoiskokeille. 

SM1-luokassa pistetaistelu on ollut koko alkukauden äärimmäisen kovaa. Hallitseva Suomen mestari ja luokan johtopaikkaa pitävä Teemu Asunmaa on viikonlopun yksi kovimpia ennakkosuosikkeja. Alavudelta kotoisin oleva Asunmaa on voittanut kotikipailunsa SM1-luokan jo kolmena vuonna peräkkäin ja tulee olemaan tänä vuonnakin äärimmäisen vaikea voitettava. 

- Aika monena vuonna oltu samassa tilanteessa. Ei ole viimeinen kisa vielä, mutta kyllähän aina kotikulmilla on tuttuja ja yhteistyökumppaneita on katsomassa jonkun verran, niin siinä mielessä on hyvä saada vauhti päälle heti, Asunmaa kommentoi. 

Viime vuoden SM1-luokan pronssimitalisti Mikko Heikkilä on ollut loistovireessä kauden kahdessa edellisessä osakilpailussa, joissa molemmista nurmijärveläinen on nakutellut luokan ykköspystit. Heikkilän lisäksi kovimmat haastajat ovat tutut nimet Emil Lindholm ja konkari Juha Salo.

Sarjan edellisessä osakilpailussa koko kisan kovimman suorituksen teki kuitenkin Aleksi Röyhkiö, joka on kisa kisalta noussut lähemmäs luokan kärkeä ja Pohjanmaalla nuorukainen tulee varmasti nostamaan tasoaan entisestään.

- Vauhdin puolesta yritetään jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin ja palkintopallille tosissaan tähdätään Pohjanmaa Rallissa, Röyhkiö päättää. 

Yksi mielenkiintoinen nimi luokassa on myös Ville Pynnönen, joka tekee paluun rallipoluille 10 kuukautta sitten Latvian EM-rallissa tapahtuneen ulosajon jälkeen. 

Kinnusella ja Hautamäellä pisteen ero ennen Pohjanmaata 

SM2-luokassa tällä kaudellakin kaksi on ollut ylitse muiden. Jaro Kinnunen ja Ville Hautamäki olivat ennen kauden alkua selkeät ykkössuosikit ja molemmat ovat myös lunastaneet odotukset. Tällä hetkellä kaksikon erottaa vaivainen piste ennen kauden neljättä osakilpailua. Omaa tarinaa tasaisuudesta kertoo myös se, että kaksikon ero edellisen osakilpailun maalissa oli vain 4,1 sekuntia. 

Kovimmat haastajat kärkikaksikolle ovat edellisen osakilpailun kolmanneksi ajanut Anssi Rytkönen ja pistekolmonen Kristian Kiviniemi. 

SM3-luokan mestaruuskamppailuun ilmoittautunut uusia nimiä 

SM3-luokassa Tuukka Hallia johtaa luokkaa 14 pisteen turvin ennen Roope Korhosta. Loistavasti talvikaudella suorittanut Hallia ei ollut Länsirannikolla parhaimmassa iskussa ja jäi niukasti podiumin ulkopuolelle. 

Viime vuoden Suomen mestari Lauri Joona teki paluun voittokantaan heikohkosti sujuneen talvikauden jälkeen ja nousi Länsirannikon luokkavoiton myötä sarjakolmanneksi. Pohjanmaalla Joonan kyytiin hyppää uusi kartturi, kun Emil Lindholmin kyydissä viime vuosilta tuttu Mikael Korhonen istuu loppukaudeksi Joonan vierelle. 

- Ari halusi jäädä omasta tahdostaan pois kartturin jakkaralta hänen henkilökohtaisten syiden takia ja kunniotamme hänen päätöstään. Yllätyksenä tullut tieto aiheutti hieman harmaita hiuksia, mutta melko nopeasti asiat loksahtelivat paikalleen ja loppukaudeksi kyytiin istahtaa kokenut Mikael Korhonen, Joona kertoo. 

Viime kaudella SM4-luokan hopeamitalia juhlinut Toni Herranen on tehnyt määrätietoista työtä ja oli jo edellisessä osakilpailussa upeasti luokan kolmas. Voitaneen olettaa, että kaiken osuessa kohdalleen on Herranen myös Seinäjoen maisemissa jälleen haastamassa luokan ykkösnimiä. Länsirannikolla pahasti epäonnistunut Henri Hokkala saa vihdoin alleen modernin Ford Fiesta Rally4-auton ja tulee varmasti omalla panoksellaan hämmentämään soppaa kärjen osalta. 

Oskari Heikkisellä turvallisen tuntuinen johto SM4-luokassa 

SM4-luokassa Oskari Heikkinen on suvereenin tuntuisessa johdossa. Edellisen osakilpailun kakkostilan myötä nuorukainen varmisti myös paikan uuteen FIA Rally Star -maanosafinaaliin, joka käydään Saksassa ensi vuoden puolella. 

- Nyt ajetaan alusta asti kaasu pohjassa. Tarkoitus on saapua hyvällä sijoituksella yötauolle ja lähteä hyvissä asemissa lauantain erikoiskokeille, Heikkinen suunnitteli. 

Kakkospaikalla peräti 38 pisteen päässä Heikkisestä on Jere Pensas ja kolmatta sijaa pitää hallussaan edellisessä kilpailussa keskeyttänyt Konsta Saarinen.

Länsirannikon osakilpailun ylivoimainen voittaja Juho Koski-Lammi ajaa Pohjanmaalla kotikisaansa ja voidaan nostaa yhdeksi ennakkosuosikiksi. Kauden ensimmäisen osakilpailun väliin jättänyt ja Kouvolan osakilpailussa keskeyttämään joutunut Koski-Lammi on tällä hetkellä pisteissä vasta viides. 

SM-luokkien ulkopuolella ovat ainakin vielä tänä vuonna Rally3-luokituksen autot. M-Sport Polandin rakentama, tänä vuonna rallipoluilla debytoinut, Ford Fiesta Rally3 on tähän mennessä nähty Kouvolassa virolaisen Ken Tornin ajamana sekä Länsirannikolla Arttu Lähdenimen käskyttämänä. Pohjanmaalla Lähdeniemi saa kirittäjän luokkaan 6, sillä vastaavalla Rally3:lla mukana on SM2-luokan Mitsubishin kabiinissa jo muutaman vuoden viihtynyt Jussi Lindberg. 

- Olihan siinä toki totuttelemista, jarrutusmatka on lyhyempi ja kääntyvyys parempi. Auto tekee juuri kuten haluat. Tarkasti pitää ajaa ja kaasu pysyä pohjassa, Lindberg kertoi testipäivän jälkeen. 

Ralli SM-luokkien TOP3 3/6 osakilpailua 

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 59p 
2. Mikko Heikkilä 54p
3. Juha Salo 53p

SM2-luokka
1. Jaro Kinnunen 64p 
2. Ville Hautamäki 63p
3. Kristian Kiviniemi 49p 

SM3-luokka
1. Tuukka Hallia 64p 
2. Roope Korhonen 50p 
3. Lauri Joona 49p 

SM4-luokka
1. Oskari Heikkinen 77p
2. Jere Pensas 39p
3. Konsta Saarinen 37p

Tiimit
1. Porvoon Autopalvelu 127p
2. TGS ASV Team 113p
3. Printsport 102p 

Katso kaikki pisteet >>
Lue lisää sarjan säännöistä >> 
Livelähetykset Moottoriurheilu.TV:n YouTube-kanavalla >>

Ralli SM tiedotus.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.