Oskari Heikkinen on valmis Pohjanmaa ralliin. Parin viikon takaisen Länsirannikon rallin toinen sija on tarkoitus kirkastaa tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavassa Pohjanmaa rallissa, joka on kesäkauden toinen SM osakilpailu. Kesäkauden avaus ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti, kun kilpailun avanneille kolmelle ensimmäiselle asfaltti pintaiselle erikoiskokeelle tuli valittua väärä rengas. Tasaväkisessä SM4 luokan kärkikahinoissa ei ole varaa antaa kilpakumppaneille yhtään siimaa.

  • Kokonaisuutena kesäkauden avaus meni suunnitelmien mukaisesti. Kilpailun päätavoitteena oli pysyä luokan kärjessä ja näin varmistaa paikka tammikuussa Saksassa ajettavaan FIA Rally Star -ohjelman Continental Final -tapahtumaan. Tavoite saavutettiin ja nyt on hyvä lähteä ajamaan rennoilla ranteilla luokan voitosta, tuumailee Oskari.

Pohjanmaa ralli aloitetaan perjantaina kahdella erikoiskokeella, joista erikoiskoe kaksi Suokko oli ohjelmassa myös viime vuoden kilpailussa. Myös kilpailun avaava Länsipohja on osittain sama kuin viime vuonna, mutta mittaa on tullut pätkälle lisää noin kymmenen kilometriä. Molemmat erikoiskokeet ovat sorapintaisia, Suokon loppupäässä olevaa pyöritystä lukuun ottamatta, joten rengasvalinta ei tule tuottamaan ongelmia. Lauantaina ajetaan sitten kuusi erikoiskoetta entisen Jalasjärven maisemissa ja maaliin on tarkoitus tulla iltapäivän lopulla.

  • Nyt ajetaan alusta asti kaasu pohjassa. Tarkoitus on saapua hyvällä sijoituksella yö tauolle ja lähteä hyvissä asemissa lauantain erikoiskokeille. Lauantaina ajetaan ilmeisesti aivan uusillakin teillä, joten tilanne on kaikille sama. Kunhan ei peltoja kierrellä niin varmaan hieno reitti on tälläkin kertaa saatu kasaan, ainakin sopivan mittaisia näyttäisi pätkät olevan, vitsailee Oskari.

Kaikki on siis kunnossa kilpailijaparilla Oskari Heikkinen – Saku Hämäläinen kesäkauden toiseen kilpailuun.

  • Kilpakumppanit tulevat antamaan kotikisassaan varmasti kovan vastuksen, mutta tavoitteena on vahvistaa luokan kärkipaikkaa. Auto on huollettu, kuski on kunnossa ja mieli korkealla eli hyvä viikonloppu tulossa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan yleisöllä on myös mahdollisuus seurata kilpailua paikan päällä, joten hienoa nähdä katsojat jälleen reitin varrella.

Kilpailun lähtö tapahtuu perjantai illalla kello 19.00 Seinäjoen torilta ja tuttu punainen Fiesta lähtee reitille numerolla 40. Tuloksia voi seurata http://ajaksi.online/ralliajaksi/

Ralli SM luokka 4 pistetilanne 3/6:

Oskari Heikkinen                        77 p.

Jere Pensas                                  39 p.

Konsta Saarinen                          37 p.

Rally Team Heikkinen Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.