Historic Rally Trophy -sarja jatkuu Korpilahden Kesärallin merkeissä 12.6. Jyväskylän UA:n ja Korpilahden UA:n isännöimänä. Kauden avauskisa Ähtärissä sai jo tavallista runsaamman määrän kilpailijoita (170 kpl) mukaan, mutta Korpilahden ilmoittautuneiden määrä löi suorastaan ällikällä. Kisaan ilmoittautui kaikkiaan 259 autokuntaa, joista 127 HRT-luokkiin.

Kilpailun johtaja Jussi Perälä oli yhtä lailla yllättynyt, kun ilmoittautumisaika päättyi.
”Jos joku olisi puoli vuotta sitten sanonut, että autoja tulee maksimimäärä 250, olisin nauranut makeasti päin naamaa”, tunnusti Perälä.

 

Suuri ilmoittautuneiden määrä toi luonnollisesti paljon lisätöitä, kun monet suunnitelmat mm. huoltoalueiden suhteen piti nopeasti saada hoidettua. Nyt, jos koskaan, on tärkeätä lukea tarkasti kilpailijaohje.
”Myös pieniä aikataulullisia ongelmia tuli. Parhaillaan pistämme kilpailijaohjetta uuteen uskoon verrattuna kilpailun sääntöihin. Patistankin tässä samalla kaikkia kilpailijoita tutustumaan ja lukemaan kilpailijaohjeen tällä kertaa tavallista tarkemmin, jottei kisapaikalla tule mitään turhia yllätyksiä vastaan.”

Kilpailijaohje uusine aikatauluineen julkaistaan heti kun mahdollista Kitissä, facebookissa ja Sportity-sovelluksessa.
”Näyttää siltä, että katsastusta aikaistetaan alkamaan klo 11.30”, arvelee kilpailunjohtaja.

Autojen määrä Korpilahdella lähes tuplaantui alkuperäisistä suunnitelmista, mutta kilpailun johtaja arvelee teiden kuitenkin kestävän hyvin.
”Sunnuntaina olin reitillä ja arvioni on, ettei ongelmaa pitäisi tulla. Lyhyellä, noin viiden kilometrin matkalla saattaa kiviä jonkin verran nousta esiin. Toivon kilpailijoiden ymmärtävän tämän tilanteen, reittiporukka tekee parhaansa korjatakseen tilanteen.”

Myös huoltoalueita riittää kaikille.
”Kaikki mahdolliset alueet on otettu käyttöön, opastus on yritetty saada niin selväksi kuin mahdollista. Tässäkin toivoisin, että ongelmatilanteessa kilpailijat osaisivat ’säveltää’ ja käyttää hoksottimiaan.”

Myös yleisö on pitkästä aikaa tervetullut reitin varrelle. Rallipaketeista yms. julkaistaan lisätietoja viikon aikana ennen kilpailua. Aikatauluja yms. on rukattu, joten ajan tasalla olevaa tietoa pitää saada myös näihin.

Alustava aikataulu: Kilpailu alkaa klo 14.01 Korpilahden satamasta lauantaina 12.6. Reitille ensimmäisinä starttaavat tasanopeusluokan kilpailijat, sitten näytösajoluokka, minkä jälkeen ensimmäinen HRT-luokan kilpailija. Yhteensä näitä on 127 ilmoittautunutta, ja sitten kilpailun lisäluokat. Luokka 44 on tarkoitettu WRC-autoille, ja siihen ilmoittautui Juuso Metsälä Skoda R5:lla. Hänen paikkansa lähtöjärjestyksessä päättänee aikanaan kilpailun johto.

Seuraamalla mm. rallin ja Historic Rally Trophy Finlandin facebook-sivuja löytyy lisätietoja.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Marko Kyöstilä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.