Mad-Croc Länsirannikon rallin SM-osakilpailuviikonloppuun lähdettäessä Oskarin tavoitteena oli jatkaa hyvin alkanutta alkukautta rallin SM4 luokassa ja vahvistaa sarjajohtajan asemaa. Lisämausteen viikonloppuun valmistautumiseen toi mahdollisuus päästä FIA:n Rally Star maanosien loppukilpailuun, joka oli tarjolla kolmen ensimmäisen ajetun osakilpailun jälkeen SM4-luokan sarjajohtajalle.

Kuljettajapari Oskari Heikkinen – Saku Hämäläinen kilpailun alku ei sujunut kuitenkaan aivan suunnitelmien mukaisesti. Rengasvalinta kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle asfalttialustalla ei onnistunut. Rengas osoitti kulumisen merkit heti ensimmäisen erikoiskokeen puolivälissä, joka tarkoitti lopuille kilometreille perjantaina rengasta säästävää ajoa ja tästä kello taas ei tykännyt. Yö tauolle saavuttaessa eroa luokan kärkeen oli tullut 36 sekuntia, joka tarkoitti kaksikolle lauantaille takaa-ajo asemaa sijalta 6. Toisaalta sarjajohdon varmistaminen ja paikka FIA:n maanosien loppukilpailuun tulisi vaatimaan virheetöntä ajoa ja auton maaliin tuomista.

  • Perjantain ajo kulki hyvin ja sora-alustasta huolimatta auto oli yllättävänkin vakaa ja hyvä ajaa asfaltilla. Renkaiden kestävyys tuotti kuitenkin pettymyksen ja joten ero kärkeen kasvoi kuitenkin liian suureksi. Lauantaille lähdettiinkin ajamaan hyvä kilpailu ja nostaa sijoitusta mahdollisimman korkealle, summasi Oskari perjantai illasta.

Lauantain ensimmäiselle lenkille lähdettäessä perjantain pettymys oli jäänyt taakse ja soralle siirryttäessä alkoi luokan kärjen takaa-ajo. Aamun ensimmäinen erikoiskoe meni vielä hiukan tunnustellessa, mutta erikoiskoe viisi ja kuusi antoi jo merkkejä päivän kulusta. Luokan toiseksi nopeimmat ajat nostivat sijoitusta ja luokan kärki alkoi lähestyä. Lauantain ensimmäiselle huoltotauolla saavuttiin luokan kolmantena ja ero toisena ajavaan Jere Pensaaseen oli supistunut 4.2 sekuntiin.

  • Lauantain ensimmäinen erikoiskoe oli samalla ensimmäiset kilpailukilometrit sora-alustalla tänä vuonna. Kuitenkin tuntuma löytyi heti hyvin ja ajo alkoi maistumaan. Kuutosen jälkeen saimme tiedon, että sarjassa toisena ollut Konsta Saarinen oli keskeyttänyt ja paikka FIA:n osalta varmistunut. Nyt aletaan siis ajamaan vain kilpailun sijoituksesta, tuumasi Oskari huoltotauolla.

Lauantain toisella lenkillä rento ajo tuotti kilpailun ensimmäisen pohja-ajan erikoiskoe Vanha Karuna 1:llä. Erikoiskoe kahdeksalla kilpailussa toisena ollut Jere Pensas jäi jo 12.7 sekuntia ja samalla kilpailun toinen sija vaihtui Oskarille. Kilpailun loput erikoiskokeiden pohja-aikoja ajettiin sitten kilpailua johtavan Juho Koski-Lammin kanssa vuorotahtiin, mutta perjantaina syntynyt ero ei antanut tällä kerta mahdollisuutta taistella kilpailun voitosta.

  • Kokonaisuutena onnistunut ja tavoitteiden mukainen kilpailu viikonloppu. Kiitokset huollolle ja taustajoukoille, auto oli huollettu kesän kisoihin huolella ja toimi hyvin. Toisaalta, aina kun laitetaan kypärä päähän niin ajetaan voitosta, joten hiukan jäi hampaankoloon eli Pohjanmaan rallissa kolmen viikon kuluttua ajetaan taas lappu pohjassa.

Seuraavaksi kilpailijapari asettuu lähtöviivalle 18.-19.6. Seinäjoella kesäkauden toisessa osakilpailussa Pohjanmaa rallissa. Tätä ennen olisi tarkoitus löytää cross-kart auto, jolla saataisiin ensimmäiset harjoitukset ajatellen Saksassa tammikuussa ajettavaa Rally Star karsintakilpailua.

  • Nyt avautuva mahdollisuus kansainvälisiin kilpailuihin on ainutkertainen ja valmistautuminen aloitetaankin välittömästi. Kilpailuun osallistuminen tapahtuu AKK:n lähettämänä ja nyt odotellaankin tapahtuman sisällöstä tarkempaa tietoa.

Pistetilanne ralli SM4 luokka 3 / 6:

  1. Oskari Heikkinen 77 p.
  2. Jere Pensas 39 p.
  3. Konsta Saarinen 37 p.

Rally Team Heikkinen
tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.