Länsirannikon rallin kolmas tila nosti Jere Pensaan toiseksi SM4 -luokan pistetaulukossa. (Kuva: Toni Ollikainen)

Rallin SM-sarjan SM4 -luokan mitalijahdissa etenevä Jere Pensas oli terävässä iskussa Länsirannikon rallin erikoiskokeilla. Luokan kakkostilaa toisena kilpailupäivänä puolustanut laihialainen joutui rengasrikon myötä taipumaan kolmanneksi.

SM-sarjan kesäkauden avauksen ensimmäisen kilpailupäivän kaikki kolme erikoiskoetta päästeltiin asfalttiteillä. Pensaan ja kartanlukija Jouni Saarijärven joustava yhteistyö Renault Meganen kabiinissa toi erikoiskokeille yhden kakkossijan ja kaksi kolmatta paikkaa. Yötauolle pari siirtyi luokan kakkosina.

-Oli kerrankin nopeita asfalttiteitä. Niitä oli sopiva vetää, kun ei tarvinnut syheröissä jarrutella. Tykkäsin tosi paljon, kuvaili Pensas avauspäivän puristelut.

Toisena kisapäivänä siirryttiin sorateille. Päivän neljällä ensimmäisellä pätkällä Pensas puolusti hyvin kakkostilaansa. Viidennellä erikoiskokeella ero pohja-ajan vieneelle Juho Koski-Lammille venähti liki 17 sekuntiin ja luokkasijoitus putosi pykälällä.

-Meillä oli tarkoitus haastaa Oskari Heikkistä ja vauhti oli tosi mallikasta. Pätkän loppupuolella auton eturengas osui sisäkurvissa olleeseen betoniin. Rengas tyhjeni saman tien. Meillä oli nuoteissa merkki, ei leikata, mutta otin paikan vähän liian ahnaasti. Se oli vain pieni hipaisu, mutta se riitti. Muita vaurioita ei tullut. Vaihdoimme renkaan siirtymällä, tilitti Pensas.

Kun rallin viimeinen erikoiskoe oli peruttu, lauantain urakkaa oli vielä jäljellä neljä kiirustaivalta. Rallia johtanut Koski-Lammi oli karkuteillä ja toiseksi noussut Heikkinen piti hyvää vauhtia.

-Juho (Koski-Lammi) meni tosi kovaa koko viikonlopun. Siihen vauhtiin ei ollut mitään asiaa. Heikkinen pääsi rengasrikon myötä sen verran karkuun, että emme lähteneet riskillä nostamaan vauhtia. Pystyimme hyvin pitämään kolmannen sijan ja otimme sen. Nousimme SM-pisteissä nelossijalta luokkamme toiseksi. Kaudelle asetettu mitalitavoite pysyy hyvin elossa.

Seuraavan kerran rallin SM-pisteistä ajetaan lähellä Pensaan kotikontuja, kun Seinäjoelta käynnistyvä Pohjanmaa Ralli kurvaillaan kesäkuun 18. - 19. päivinä.

SM4 luokan pisteet 4/6 osakilpailun jälkeen: 1) Oskari Heikkinen 77 p. 2) Jere Pensas 39 p. 3) Konsta Saarinen 37 p.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.