Jere Pensas tähtää Liedon SM-rallissa kärkikolmikkoon Pensas Racingin alkuperäisiin tiimiväreihin palautetulla Renault Meganella. (Kuva: Jarno Saari)

Rallin SM-sarjan SM4- luokan nelospaikalta kauden kolmanteen ja samalla sarjan kesäkauden avaavaan Liedon SM-ralliin valmistautunut Jere Pensas pitää rallin avauspäivän asfalttierikoiskokeita pirteänä herätyksenä toisen kisapäivän sorakarkeloihin.

Nyt perjantaina 28. toukokuuta Liedosta käynnistyvän SM-rallin kaikki kolme avauspäivän erikoiskoetta ajetaan asfalttiteillä. Pensas on valmistautunut tulevaan koitokseen huolella. Laihialaisen talvikaudelta keräämät SM-pisteet kaipaavat tukevaa täydennystä.

-Kun pelkkää asfalttia on rallissa noinkin paljon, oli syytä etsiä paras rengaskerta perjantain erikoiskokeille. Kävin Botniaringin moottoriradalla testaamassa tarjolla olleet asfalttirenkaat. Testien aikana löytyivät hyvät vaihtoehdot perjantai-illan renkaiksi, Pensas avasi.

-Täytyy vain toivoa hyvää säätä heti perjantaille, että päästään ottamaan irti kaikki vauhti mitä kuiva asfaltti tarjoaa. Rallin avauspäivän pätkät tarjoavat jo kunnon työpäivän ja se sopii meille. En oikein koskaan ole innostunut niistä ralleista missä ensimmäisenä päivänä vedetään muutama kilometri ja sitten nukkumaan. Tavoitteet perjantain sijoitukselle on asetettu korkealle.

Lauantain sorapätkiä Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi odottavat innolla. Tuntuma soralle pitäisi olla hyvässä muistissa kahden viikon takaa Suomusjärvellä ajetusta neljän erikoiskokeen rallista. Sieltä Pensas Racingin miehistö haki luokkavoiton reilun minuutin turvin.

-Suomusjärveltä puuttuivat kaikki ne kovat kuljettajat, jotka nyt ovat vastassa SM-rallissa. Kyllä nyt lauantain pätkillä pitää ajaa selvästi kovempaa kuin Suomusjärvellä. Se kisa oli kuitenkin hyvää treeniä kesäkauteen ja ennen kaikkea saatiin lisää hienosäätöä nuotteihin.

-Auton kanssa oli talvella ongelmia, perä karkaili alta. Nyt huollon ja säätöjen jälkeen soralla tuota ongelmaa ei ole. Auto on vakaa ja sen käytökseen voi luottaa kaikissa olosuhteissa. Nyt ei saisi hirveästi tulla tukkaan millään pätkällä. Tavoite on olla kolmen joukossa kun lauantain lenkki on ajettuna, Pensas maalailee.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.