Juhani Männikkö starttaa Länsirannikon Ralliin RSJM-sarjan kolmospaikalta. Kuva: Marko Kyöstilä.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa Ralli SM-sarjan yhteydessä ajettiin myös Rallin Suomen Juniorimestaruus- ja Nuorten SM-sarjojen osakilpailut. Sarjat ovat mukana tänä vuonnakin mutta Oulun SM-rallin tilalle tulleen Top Building Rallin jo valmiiksi suuresta osallistujamäärästä johtuen RSJM- ja Nuorten SM-sarjojen toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Keravan Askolan Granit-Rallissa 28.8. Sen sijaan Liedon, Pohjanmaan ja Kokkolan osakilpailussa kyseiset sarjat ovat mukana normaalisti.

 

Juniorien ja Nuorten talvikausi käsitti vain yhden osakilpailun, Kouvolassa ajetun SM O.K. Auto -rallin joka ajettiin 6.3.2021. Kouvolan kilpailussa kova lumimyräkkä sotki monilta suunnitellut taktiikat ja haastoi tietysti monella tavalla pysymään olemattomassa puhdistuneessa urassa.

Junioreissa kilpaillaan kaikkiaan neljän eri luokan ajokeilla kun taas Nuorissa kaikki ajavat V1600-luokan kalustolla.

Junioreiden pistejohdossa Länsirannikon Rallin kesäisille hiekkateille starttaa AL-Härmää edustava Riku Koski BMW M3:lla, toisena pisteen päässä on EPUA:n Mika Korvola V1600-luokan Honda Civicillä. Kolmospaikalla kolme pistettä kärjestä on Toyota Starletillaan LakUA:n Juhani Männikkö ja näin koko kärkikolmikko edustaa Pohjanmaata, etelästä pohjoiseen.

Nuorissa pistekärkenä on vastikään 16 vuotta täyttänyt KorUA:n Jooa Iivari Ford Fiestallaan. Korpilahden nuoren tähden takana neljän pisteen päässä vaanii HuuhaUA:n Tuukka Kauppinen Honda Civicillä, joka täyttää 15 vuotta tulevana syksynä. Korpilahdelta ja Laukaan Äijälästä tulevan kärkikaksikon takana kolmantena on LakUA:n 17-vuotias Jäälistä kotoisin oleva Veeti Pulkkinen Ford Fiestalla, hänellä piste-eroa kärkeen on seitsemän pistettä.

Valmistautumisessa kilpailuun on ollut isoja eroja, toiset ovat ennättäneet ajaa useamman kisan testiksi, toiset ovat vasta kilpailuviikolla suorittamassa testejä. Myös autojen suhteen on eroavaisuuksia, toisilla on päivitetty autoon paljon uutta, toiset ovat tehneet vain pienen perushuollon ja tarkistuksia.

- Talven jälkeen on tehty muutoksia auton moottorinohjaukseen sekä päivitetty Bigemin alusta. Parit testit on ennätetty ajaa ja yksi testikilpailu on alla, sora maistuu itselle paremmin kuin talviset kelit, tuumailee Nuorten pistejohtaja Jooa Iivari.

Myös haastaja Kauppisen tiimissä on urakoitu.

- Paljon hyviä muutoksia tehty autoon, iskarit on päivitetty ja jarruja saatu miellyttävämmäksi. Kolme kilpailua ja omalla tiellä testejä on ennätetty suorittaa. Rengas Turku -rallissa olin toinen, se oli ensimmäinen kesäkilpailuni ja olin tyytyväinen.Viimeisimpänä ajetusta Mäntsälä Aero -rallissa tuli voitto, kertoo Tuukka Kauppinen.

Se mistä niin Juniorien kuin Nuortenkin kärki olivat yksimielisiä, on se että on mukava kun SM-kausi jälleen jatkuu ja päästään ajamaan kilpaa tosissaan.

Rallin Suomen Juniorimestaruus- sekä Nuorten SM-sarjojen kesäkauden kilpailukalenteri

28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
28.8. Askolan Granit -Ralli, Kerava
25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

Katso kaikki kilpailuviikonlopun osallistujat »
RSJM- ja Nuorten SM-pisteet

Ralli SM / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.