Kaudella 2021 kilpaillaan tuttuun tyyliin kuudessa osakilpailussa, joista kaksi ajettiin talven lumilla Rovaniemellä ja Kouvolassa. Alun perin neljä jäljelle jäävää kesäosakilpailua olivat Liedon, Pohjanmaan, Oulun ja Kokkolan SM-rallit. 

Pandemian vaikutuksista johtuen Suomen MM-rallin järjestäjä AKK Sports teki odotetun ratkaisun ja kilpailu siirrettiin pitkälle syksyyn 30.9-3.10 siinä toivossa, että koronatilanne helpottaa ja kilpailuun saataisiin ottaa yleisöä. Kyseisellä viikolla ohjelmassa oli alun perin myös Ralli SM-sarjan päätösosakilpailu, SM KokUA 60-v Juhlarali Kokkolassa, joka MM-rallin siirron myötä ajetaan nyt viikkoa aiemmin suunnitellusta, 25.-26.9. 

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu piti alunperin ajaa Oulussa, mutta kilpailun järjestäjä ilmoitti keväällä, että kilpailua ei onnistuta järjestämään. Korvaavan kilpailun löytämiseksi AKK:n Rallin lajiryhmä ja Ralli SM-sarjatyöryhmä työskentelivät tiiviisti korvaavan kilpailun löytämiseksi. Vaihtoehtona oli löytää toteuttajaksi jokin täysin uusi kilpailunjärjestäjä tai etsiä jo kalenterissa olemassa olevista kilpailuista sellainen, joka täyttää mahdollisimman hyvin edellytykset SM-osakilpailulle. 

Ralli SM-sarjan sarjavastaava ja rallin lajipäällikkö Henrik Frank harmitteli Oulun päätöstä mutta ymmärsi myös tilanteen haastavuuden.. 

- Homma tuli ”silmille” varsin yllättäen huhtikuun alussa, kun Oulun osakilpailun järjestäjä ilmoitti, että nykyisissä olosuhteissa kilpailun järjestäminen ei onnistu. Perusteita asiaan oli useampikin, joista yhtenä oli kilpailun taloudelliset raamit. Kyseessä olisi ollut ensimmäinen kerta kun SM-osakilpailun järjestämisestä olisi vastannut kaupallinen yritys, on varsin ymmärrettävää että näissä vallitsevissa olosuhteissa taloudelliset riskit ovat isoja ja ne pitää huomioida, Frank totesi. 

- Valitettavaa on, että asian lopullinen päätös järjestäjän toimesta venyi myöhäiseen, joka osaltaan vaikeutti tilanteen ratkaisemista sarjan kannalta. Toki, oletettavaa että Oulussa on pyritty kääntämään ”kaikki kivet” ennen lopullista päätöstä, ja näin ollen asian lopullinen päätös venyi kevääseen. 

Korvaava kilpailu löytyi Lahden Top Building Rallista, joka ajetaan Lahti Historic Rallyn yhteydessä 13.-14.8. Näin ollen ensimmäistä kertaa Historic Rally Trophyn ja Ralli SM-sarjan osakilpailut ajetaan saman kilpailun yhteydessä, jonka lisäksi mukana ovat siis Historic-rallin EM-sarjan osallistujat. Tarjolla on siis todellinen autourheiluviikonloppu, jollaista ei ihan heti pääse seuraavan kerran kokemaan. 

- Tässä kohtaa haluan myös kiittää AKK:n Rallin Lajiryhmää sekä Ralli SM-sarjatyöryhmää siitä, että asian hoitaminen alusta asti tehtiin tehokkaasti ja hyvässä yhteisymmärryksessä niin, että kaikki ao. ryhmien jäsenet myös hyväksyivät sen, että ollaan pakotettu tietynlaiseen kompromissiin mutta mahdollisimman hyvään lopputulokseen tähdäten, Frank kiitteli 

Ralli SM-sarjan kesäkauden kilpailukalenteri

28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

Ralli SM / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.