Hyvin menneen talvikauden jälkeen rallin SM4 luokan johdossa oleva Oskari Heikkinen on kartanlukijansa Saku Hämäläisen kanssa valmistautunut kesäkauden kilpailuihin. Pieni hengähdystauko on tehnyt hyvää nuorelle kuljettajalupaukselle ja Oskari odottaakin innolla tulevia kesän kilpailuja. Kilpailutauolla on myös saatu huollettua kilpailukalustoa sekä suoritettua opintoja Oulun yliopistossa.

  • Elämä ei ole vain rallia, myös opintojen hyvin suorittaminen on tärkeää tulevaisuutta ajatellen. Kevään kilpailutauko tulikin ihan tarpeeseen opintojen osalta ja nyt voidaan taas keskittyä moottoriurheilun pariin, ajattelee diplomi-insinööriksi opiskeleva Oskari.

Seuraavassa osakilpailussa SM Mad-Croc Länsirannikon rallissa Oskarilla on tavoitteena muutakin kuin osakilpailuvoitto. SM4-luokkaa Liedon kilpailun jälkeen luokkaa johtavalle alle 27-vuotias kuljettajalle avautuu mahdollisuus päästä mukaan kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n lanseeraamaan FIA Rally Star -ohjelmaan, jonka avulla etsitään uusia tulevaisuuden rallitähtiä. Seuraavana steppinä luokan sarjajohtajalle onkin maanosien loppukilpailupaikka Saksassa tammikuussa 2022.

  • Jos tuohon ohjelmaan pääsisi mukaan, olisi se mahdollisuus mitä ei kovin helposti näillä Kainuun korkeuksilla pysty kasaamaan. Paineita en ota, lähden ajamaan vain kaasu pohjassa, koska kauden tärkein tavoite on kuitenkin voittaa SM-sarja. Yritetään jatkaa siitä mihin talvikaudella jäätiin.

Liedon osakilpailussa oman haasteensa kuljettajille tuo perjantaina ajettavat kolme ensimmäistä erikoiskoetta asfaltilla. Sorarenkailla ja -säädöillä ajettava asfalttialusta vaatii kuljettajalta tarkkuutta ja varsinkin vesikelillä myös malttia. Perjantaina saatetaankin jo nähdä ratkaisun hetkiä koko kilpailun osalta. Myös Oskari ja Saku seuraavat tarkkaan tulevaa sääennustetta, joka näyttäisi 50/50 sateen mahdollisuutta perjantaille. Kilpailijapari lähtee reitille perjantai-iltana tutun punaisella Fordilla numerolla 46.

Vaikka kilpailu joudutaan valitettavasti ajamaan ilman yleisöä reitin varrella, voi rallin jännittäviä hetkiä seurata järjestäjän kattavan live lähetyksen kautta.

Ralli SM4-luokan sarjatilanne 2/6 osakilpailua:
1. Oskari Heikkinen, 59p
2. Konsta Saarinen, 37p
3. Valtteri Koski, 28p

Rally Team Heikkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.