Kesän aloitusralliin oli ilmoittautunut huikea kattaus SM-kärkikuljettajia testaamaan ja hakemaan tuntumaa kesäolosuhteisiin. Kyllä rallissa ajettiin oikein kilpaakin, kuten kuuluukin. Neljä erikoiskoetta tarjosi 38 hyväpintaista ja mukavan ajettavaa ek- kilometriä. Reitti sai runsaasti kiitosta ja toki hyvät olosuhteet auttoivat pitämään fiilikset korkealla. Rengas Turku oli todella onnistunut ja näyttävä tapahtuma.

Ensimmäiset kaksi pätkää ajettiin Raaseporin puolella. Tiet olivat ralliväelle vähän vanhempia tuttavuuksia eli moni ajoi niitä ensimmäistä kertaa.  Toiset kaksi olivatkin tuttuja teitä Salon Ua:n aikaisemmista ralleista. Huoltoparkki sijaitsi sopivasti reitin varrella. Draama alkoi heti ensimmäisellä pätkällä. Mikko Heikkilä ja Riku Tahko ajoivat ulos eli matka keskeytyi sinne. Tämä luo tietenkin pientä painetta kuun lopun Turussa ajettavaan SM-ralliin.

Nopeinta kyytiä piti Juha Salo ja toiseksi 1,1 sekunnin aikaerolla ajoi Teemu Asunmaa. Kolmanneksi ehti Aleksi Röyhkiö 23,6 sekuntia kärjestä. Kotikisaa oli ajamassa 22 autokuntaa. Tuuria oli hyvää ja huonoa. Näistä kirjoittaja haluaa nostaa 14- vuotiaan Salon Ua:n Viljami Salmisen ja ensimmäisen rallin ajaneen Tino Nikkasen, joiden ehjät suoritukset olivat isoja ilonaiheita.

Ralli ajettiin kuten nyt on tapana, ilman yleisöä. Se oli ehto rallin järjestämiselle. Yleisö noudatti ohjeita ja määräyksiä erinomaisen hyvin. Siitä iso kiitos kaikille rallin ystäville! Rallista tehtiin livestrem, jota seurattiin rallin aikana todella mukavasti, noin 10 000 katsojaa nautti rallista ruudun kautta.

Live on nähtävissä linkistä https://www.youtube.com/watch?v=tC2P1I5FgIE 

Haastatteluja ja tunnelmia: https://www.youtube.com/watch?v=13CzMAKLmLU

Tulokset: https://www.mut-palvelu.fi/online/

Youtubessa on paljon videoita penkalta kuvattuna ja incaria. Käy ihmeessä katsomassa.

Erityiskiitokset:

  • Yleisölle, joka noudatti määräyksiä.
  • Runsaalle toimitsijajoukolle, jotka tekivät huiman hyvää työtä.
  • Kaikille 166 ilmoittautuneelle kilpailijaparille.
  • Maanomistajille ja reitinvarren asukkaille.
  • Yhteistyökumppaneille
  • Salo Livestreamille ja kaikille kuvaajille, jotka välittivät rallin yleisölle.

Timo Rinnekari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.