Rengas Turku – Ralli ajetaan monella tapaa poikkeuksellisella tavalla. Tällä kertaa korona-pandemian vuoksi yleisöä ei päästetä erikoiskokeille. Tämä on todella surullista, sillä osallistujaluettelo on huikeaa luettavaa. Rallin päivämäärä on sopiva arvosarjoihin osallistuvien kannalta. Toukokuun aikana ajetaan SM- ja F-Cupin osakilpailut. Salon Ua:n järjestämä ralli toimii oivallisena testikilpailuna.

Salon Urheiluautoilijat on järjestänyt pitkän Sarjan Teijo Talot-ralleja sekä Turun Ua:n kanssa yhdessä kaksi SM-osakilpailua. Nyt on vuorossa neljän erikoiskokeen ja 38 ek-kilometrin ralli. Tämä sopii tähän ajankohtaan erinomaisesti. Koronan vuoksi järjestelyihin on tullut valtavasti haasteita niin talouteen kuin toteutukseen.

Osallistujalista on komeaa luettavaa. Mukana on iso joukko SM-kärkikuljettajia. R5-autoilla ajavia SM1-kuljettajia on lähtenyt mukaan kivasti. Sarjaa johtava Juha Salo ja kakkosena oleva Teemu Asunmaa saavat kirittäjiksi Mikko Heikkilän, Riku Tahkon, Aleksi Röyhkiön, Kalle Markkasen ja Kari Hämäläisen. Samaan luokkaan on sovitettu SM2 sarjassa toisena oleva Jaro Kinnunen, neljäntenä Anssi Rytkönen ja kuudentena oleva Arto Juolahti.  

SM3 sarjasta tuttuja nimiä ovat nyt kakkosena oleva Henri Hokkala, viidentenä  Lauri Joona ja yhdeksäntenä Tommi Heino. SM4 –sarjan kärkikahinoissa nyt neljäntenä oleva Jere Pensas.

Salon Urheiluautoilijoita tai muita salolaisia on runsaasti liikkeellä. Kesäkauden avaus kotikisassa tai muuten vain rallin harrastaminen vähän satunnaisemmin ovat hyviä syitä lähteä mukaan. Salolaiset ovat liikkeellä vahvasti. Lähtöluettelossa on 22 paria, jotka ovat puoliksi tai kokonaan salolaisia. Taitaa olla ennätyslukemia. Niinin ralliperheestä ovat kaikki 6 mukana kuljettajana tai kartturina. Pasi, Ismo, Jesse, Jarno, Tomi ja Timi Niini pitävät yllä Vaskion ralliperinnettä. Onkohan ennätys saman perheen jäsenten luokassa?

Järjestäjät ovat todella surullisia yleisön puolesta. Tätä huikeaa kauttausta ei pääse katsomaan reitin varrelle. Onneksi rallista on Livestream  YouTubessa ja eri medioiden edustajia on kuvaamassa videoita. Tulospalvelu pelaa osoitteessa www.mut-palvelu.fi/online

Reitin varrelle ei siis päästetä yleisöä COVID-19 määräyksistä johtuen! Noudamme nyt annettuja viranomaismääräyksiä ja ensi vuonna pääsemme ajamaan ja seuraamaan rallia kuten pitääkin.

Timo Rinnekari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.