Menneenä viikonloppuna SM O.K Auto rallin SM3 luokassa käytiin tiukka taistelu podium sijoituksista. Näyttävää Peugeot 208 R2 autoaan käskyttävä Hokkala sijoittui yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa lopulta luokansa viidenneksi. SM-sarjan yhteydessä ajettavassa Printsport Cupissa pisteitä kertyi toiseksi eniten.

Kouvolassa jo heti nuotituksessa oli havaittavissa että haastava kisapäivä oli tulossa. Tiet olivat osittain jäässä, mutta pitkiä matkoja myös täysin soralla. Henrin rengastaktiikka kärsi kisan edetessä alkaneen sankan lumisateen siivittämänä eikä rengaskuluma ollut lähellekään niin kovaa kuin mitä ennakkoon oli arveltavissa.

Alkulenkit siististi ajanut kuljettaja ei pystynyt vastaamaan kärkikuskien vauhtiin ja oli silmin nähden pettynyt kahden ensimmäisen lenkin suorituksiin.
-Renkaat pysyivät kaikilla niin hyvinä että kun yritettiin ajaa vähän erilailla kuin muut niin selkään tuli. Ei saatu hyödynnettyä rengasetua vaan loppulenkille jäi aika paljon petrattavaa.

Loppulenkillä lumisateet vain sakenivat jonka myötä peugeot pilotit selkeästi nostivat suoritustasoaan. Ensin Roope Korhonen onnistui parhaiten nostaen itsensä kohti mitalitaistoa ja kuudennella, kisan viimeisellä erikoiskokeella Hokkala kellotti pohja-ajan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt muuttamaan sijoituksia, joten Hokkalan oli tyytyminen viidenteen sijaan kärjen ajaessa 111,79km reitin minuutin nopeammin. Kolmanteen sijaan jäi eroa vaivaiset 10 sekunttia.

Printsport Junior Cupissa Henri Hokkalan johdolla kesäkauteen

SM-sarjan yhteydessä ajettavassa Cupissa Hokkala säilytti johtopaikkansa pohja-aikojensa siivittämänä. Henri ajoi Kouvolassa kolmelle erikoiskokeelle kuudesta pohja-ajan ja täten johtaa sarjaa talvikauden jälkeen viidellä pisteellä ennen Kouvolassa onnistunutta Roope Korhosta. Kolmantena sarjassa on Lauri Joona. Henri on kerännyt talvikaudella eniten pohja-aika pisteitä.

Printsport Junior Cup 2021 sarjatilanne 2/6 osakilpailua:
1. Henri Hokkala, 34p
2. Roope Korhonen, 29p
3. Lauri Joona, 26p
4. Toni Herranen, 16p
5. Kim Forsgren, 16p

Rallin SM3 luokan sarjatilanne 2/6 osakilpailua:
1. Tuukka Hallia, 52p
2. Henri Hokkala, 35p
3. Roope Korhonen, 32p
4. Sami Pajari, 25p
5. Lauri Joona, 24p

Rallin SM-sarja jatkuu Toukokuussa SM Länsirannikko rallilla Liedossa 28-29.5.2021.

Henri Hokkala SoMessa: @hokkalaracing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla