Tulokaskuski Konsta Saarinen, 16, on ollut yksi Ralli SM -sarjan alkukauden positiivisista yllättäjistä. Talvikauden kahden kilpailun jälkeen nuorukainen on SM4-luokan sarjapisteissä toisena.

Orivedellä asuva PR-Racingia edustava kuljettaja kärsi teknisistä ongelmista viikonloppuna ajetussa Kouvolan osakilpailussa, mutta niistä huolimatta Saarinen onnistui nousemaan neljännelle sijalle.

Alkupätkillä Ford Fiestan jarrujen kanssa oli ongelmia, jotka saatiin kuntoon ensimmäisessä huollossa. Suurempaa huolta aiheutti kuitenkin mystinen moottorivika.

- Moottori oli koko kisan ajan vikatilassa ja varoitusvalot vilkkuivat kojetaulussa. Tehoja oli hukassa arviolta kolmannes, joten kärjen vauhtiin ei ollut saumoja, Konsta Saarinen kertoi.

- Kilpailun aikana moottorinohjauksen häiriölle ei pystynyt tekemään mitään, nollailtiin vain vikakoodeja. EK4:n maalin jälkeen päästiin juuri ja juuri liikkeelle, kun moottori lakkasi hetkeksi reagoimasta kaasupolkimeen.

Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä onnistuivat kellottamaan kisan loppupuolella hyviä aikoja, kun sankaksi yltynyt lumisade ja tien pinnalle kertynyt irtolumi tasoittivat tilannetta.

- Neljäs sija on oikein hyvä näiden vaikeuksien jälkeen. Sarjassa kärkikuski hieman karkasi, mutta meidän kakkossija säilyi ja saatiin jopa vähän kasvatettua piste-eroa takana tuleviin, Konsta laski.

SM-sarja jatkuu toukokuun lopulla Länsirannikon Rallin merkeissä.

Pistetilanne 2/6 osakilpailua, Top5:

  1. Oskari Heikkinen 59
  2. Konsta Saarinen 37
  3. Valtteri Koski 28
  4. Jere Pensas 24
  5. Markus Heikkinen 19

Kuva ja teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.