Ralli SM:n talvikausi ajettiin päätökseen Kouvolassa, jossa SM2-luokan pistejohtaja Jaro Kinnunen menetti mahdollisuutensa hyviin sijoituksiin ulosajon vuoksi kilpailun avauserikoiskokeella.

Mitsubishi-kuljettaja Kinnunen ja kartturi Tuukka Shemeikka menettivät alussa minuuttitolkulla aikaa, kun auto jäi kiinni lumipenkkaan. Sen jälkeen kaksikko ajoi kilpailun loppumatkan treenimielellä ja saavutti maalissa yhdeksännen sijan pisteet.

- Kuljettajalle sattui arviointivirhe. Nuotti oli paikkaan täysin oikea, mutta jarrutus vaan meni pitkäksi. Auto oli aivan lähellä tietä, mutta keulan ja helman alla oli reilusti lunta, lapiohommiin joutunut Kinnunen selvitti.

- Tapahtuman jälkeen meillä ei ollut mahdollisuutta saavuttaa edellä ajavia. Niinpä päätin käyttää kilpailussa vain yhden rengassetin ja säästää siltä osin kilpailubudjettia. Yllättävän hyvin Michelinin renkaat kestivät koko rallireitin pituuden.

Kauden avauskilpailun voittanut Kinnunen oli Kouvolan epäonnistumisen jälkeen silti positiivisella asenteella.

- Sen verran harvakseltaan tuollaisia isoja ajovirheitä mulle on sattunut, että kovasti asiaa ei enää tarvitse harmitella. Rennolla asenteella on tätä lajia harrastettu ensimmäisen SM-tittelin voittamisen jälkeen, ja samalla tyylillä edelleen jatketaan kesäkauden kilpailuissa, Jaro Kinnunen lupasi.

SM2-luokan pisteet 2/6 osakilpailun jälkeen:

  1. Ville Hautamäki 45
  2. Jaro Kinnunen 39
  3. Kristian Kiviniemi 37
  4. Anssi Rytkönen 24
  5. Juha Pasanen 21

Kuva ja teksti Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla