Porvoon Autopalvelun tiimi teki jälleen vakuuttavaa jälkeä rallin SM-sarjassa. Ville Hautamäki otti SM2-luokan voiton ja Tuukka Hallia juhli SM3-luokan kakkossijaa. Samalla molemmat kuljettajat menivät henkilökohtaisissa sarjapisteissä vakuuttavaan sarjajohtoon. Kun kartanlukijoidenkin SM-pisteet otetaan huomioon, on Porvoon Autopalvelun tiimillä hallussaan viiden SM-sarjan kärkipaikka lähdettäessä kevättauolle. Ville Hautamäki aloitti SM2-luokassa vahvasti. Ykkösellä eroa Anssi Rytköseen oli tosin vain sekunnin kymmenys, mutta ennen ensimmäistä huoltotaukoa välimatka kasvoi kolmeen sekuntiin.
Toisella lenkillä seudun vallannut lumisade muutti rajusti olosuhteita. Nyt oli ajettava kieli keskellä suuta. Hautamäen ajo onnistui edelleen erinomaisesti ja ero Rytköseen kasvoi.
– Kun kisa lähtee heti alusta kulkemaan hyvin, niin kyllä se sitten menee. Toki olihan siellä vähän tilanteitakin, mm. vähän ylipitkiä hyppyjä. Hyvä, ettei auto särkynyt, Hautamäki huokaisi.
Viimeisellä lenkillä keli paheni entisestään ja kilpailu muuttui selviytymistaisteluksi. Hautamäki ja Juntunen kuuluivat selviytyjien joukkoon.
Rallin viimeistä edellisenä erikoiskokeena ajettiin sama 30-kilometrinen, jolla ralli startattiin. Nyt Hautamäki ja Rytkönen päätyivät tasa-aikaan. Silti viimeisellä erikoiskokeella ei tarvinnut enää riehua. Kaksikko Hautamäki-Juntunen oli jo runsaan kymmenen sekunnin karkumatkalla. Autokunta sinetöi hienon kisan ajamalla vielä nopeimman ajan viimeisellekin erikoiskokeelle.
– Sillä pitkällä pätkällä (EK5) Mika sanoi, että meillä oli minuuttia huonompi aika kuin ensimmäisellä ajokerralla. Olosuhteet olivat aivan käsittämättömät. Maalissa Mika nauroi, että oli arvellut minun jo luovuttaneen, kun olin pitänyt vasemmalla kädellä turvakaaresta kiinni ja pyöritellyt rattia yhdellä kädellä, Hautamäki hymyili.
Porvoon Autopalvelun menestystä täydensi pari Jussi Lindberg ja Tuuka Tyyskä. Hurja loppukiri lumimyrskyssä nosti kaksikon kisan kolmospaikalle Hautamäen ja Rytkösen jälkeen.

Hallia varma kakkonen

Porvoon Autopalvelun viime kauden pistehai Sami Pajari dominoi SM3-luokkaa. Junioreiden MM-sarjaan valmistautuva Pajari otti kärkipaikan heti ykkösellä, eikä luopunut siitä missään vaiheessa.
Tällä kaudella tiimipisteitä SM3-luokassa keräävä Tuukka Hallia teki yhdessä kartanlukijansa Antti Haapalan kanssa erinomaista työtä taistellessaan kakkospaikasta. Viime kauden suomenmestari Lauri Joona oli avauserikoiskokeella niukasti edellä, mutta kakkosella Hallia oli nopeampi. Tosin juuri niin niukasti, että kilpakumppanit saapuivat huoltotauolle tasa-ajalla.
Päivän keskimmäisellä lenkillä alkoi koko ajan yltyvä lumisade. Hallia ja Haapala onnistuivat vaikeissa olosuhteissa loistavasti ja päivän ensimmäinen pohja-aika kirjattiin kolmannella erikoiskokeella. Vielä viimeisellä lenkillä lumimyrskyssä Hallia oli joutua vaikeuksiin, mutta johto Joonaan kesti.
– Ajattelin siinä toiseksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen, että jännäksi menee. Olosuhteet olivat todella vaikeat, Hallia sanoi.
Eroa Joonaan oli ennen viimeistä erikoiskoetta ja kisan loppuratkaisua vain 2,5 sekuntia.
Kova aika rallin päätöserikoiskokeella sinetöi kuitenkin kakkossijan. Se puolestaan toi tiimille hyvän pistepotin ja Porvoon autopalvelu siirtyi vakuuttavaan SM-johtoon.
– Pääpiirteittäin kisa meni suunnitelmien mukaan, mutta kakkossija on aina kakkossija. Sarjaa ajatellen tulos on kuitenkin hyvä, Hallia summasi.

PISTETILANNE 2/6:

1. Porvoon Autopalvelu 97
2. TGS ASV Team 70
3. Printsport 67

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla