Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu, perinteikäs SM O.K. Auto ralli ajetaan nyt viikonloppuna Kouvolan ympäristössä. Kuusi pikataivalta ja yhteensä 111,79 erikoiskoekilometriä tarjoavat kilpailijoille makoisan talvirallin, johon SM4-luokan osalta startataan kajaanilaisen Oskari Heikkisen ja kartanlukija Saku Hämäläisen komennossa. Kuusi viikkoa sitten Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa täydet sarjapisteet ajanut kaksikko aikoo jatkaa siitä mihin Napapiirillä jäivät.

- Lapissa kilpailustrategiamme toimi täydellisesti ja kun vielä teimme virheetöntä työtä niin sen myötä Tunturiralli tarjosi meille erinomaiset lähtökohdat nyt edessä oleville vuoristoratamaisille erikoiskokeille.

Arctic Lapland Rallin jälkeen ensiksi huolsimme auton ja sitten kävin sunnuntaina legendaarisella Ruuhimäen erikoiskokeella ajamassa luokkavoiton Rallisprintin SM-sarjan Laukaan avausosakilpailusta.

Valmistautuminen on siis mennyt nappiin, Oskari Heikkinen kertoo.

Lähtönumerolla 49 SM O.K. Auto ralliin starttaava kaksikko starttaa luottavaisin mielin. Tavoitteena heillä on vain ja ainoastaan kilpailukauden toiset täydet sarjapisteet.

- Lauantaina muutama erikoiskoe tullaan ajamaan kahteen kertaan ja siten hieman askarruttaa tiestön kunto. Toisaalta sama se on meille kaikille SM4-luokan autoille eli varmasti kaikki joudumme ajamaan tehokkaampien SM-luokkien kilpailijoiden syövyttämissä spooreissa. Lisäksi vielä kun kanssakilpailijat ovat ilmoittaneet haluavansa saavuttaa saman sijan kuin me niin haastetta tulee riittämään. Toisaalta joka kerta kun minä kypärän päähän laitan niin voitosta ajan, Heikkinen jatkaa.

Kauden toinen SM-ralli lähtee käyntiin lauantaina klo 9 ja maaliin kilpailijoita odotellaan klo 17:40 aikoihin. Tulospalvelun löydät netistä osoitteesta http://ajaksi.fi/wp/

Lopputulokset SM Rallisprint, Laukaa, 27.2.2021, Luokka 6: v1600 1. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1.6, 3:08.34 2. Jere Pensas, Renault Megane, +2,02s 3. Kimi Hirvonen, Ford Fiesta 1.6, +9,93s 4. Juhani Luoma, Renault Megane Coupe, +9,98s 5. Henri Kallioniemi, Renault Clio 1.6, +13.36s

Ralli SM-sarjatilanne 1/6 osakilpailua, SM4-luokka, Top-5:

  1. Oskari Heikkinen, Kaj-UA, 34p
  2. Konsta Saarinen, 25p
  3. Valtteri Koski, 20p
  4. Leevi Lassila, 16p
  5. Markus Heikkinen, 13p

Teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla