Ralliautoilun suomenmestaruussarja jatkuu lauantaina Kouvolassa. Kauden toista osakilpailua on jo odotettu kärsimättömänä. Kouvolan SM OK-autoralli piti alun perin ajaa jo helmikuun alussa, mutta koronapandemia rajoituksineen muutti suunnitelmia.

Tiimien mestaruussarjaa johtava Porvoon Autopalvelu on rallissa mukana neljän autokunnan voimin. Näistä kaksi, SM2-luokassa ajava kaksikko Ville Hautamäki-Mika Juntunen ja SM3-luokan kärkikaksikko Tuukka Hallia-Antti Haapala ajavat tuttuun tapaan tiimipisteistä.

Porvoon Autopalvelun tunnuksia kantavat lisäksi SM2-luokan Jussi Lindberg ja Tuuka Tyyskä, sekä junioreiden MM-sarjaan valmistautuva Sami Pajari yhdessä Tuomo Hannosen kanssa.

Hallia puolustaa voittoa

Tuukka Hallia ajoi kauden avauskilpailussa Rovaniemellä käsittämättömän hienon kilpailun. SM3-luokan voitto oli alkumetreistä alkaen näpeissä ja ero muihin oli likimain murskaava.

Kouvolan kynnyksellä nuorukainen laittaa jäitä pipoon.

– Kaksi edelliskauden mestaria (Sami Pajari ja Lauri Joona) ovat kirittämässä. Molemmilla on hyvät kilometrit alla Arctic Rally Finlandista viime viikonlopulta, joten helpolla ei kärkisijoja tule. Olen asettanut tavoitteekseni olla mukana kärkitaistelussa, eli siinä kärkikolmikossa, Hallia pohtii.

– Kisojen välissä on lenkkeilty, testattu autoa ja tehty kehitystyötä. Nyt alusta on saatu säädettyä niin, että auto sopii minun käteeni. Luotto on todella hyvä, Hallia kertoo.

Rovaniemellä Hallia dominoi pitkää kisaa sen molempina päivinä. Nyt kilometrejä on alle puolet avauskisasta.

– Heti aamusta pitää olla todella hereillä. Ajan perjantaina vielä pienen testin ja lauantaina ulosmitataan kaikki, mitä autosta saa irti, Hallia hymyilee.

– Esitän nöyrimmät kiitokset tiimille, taustajoukoille ja kaikille tukijoille, jotka ovat tässä projektissa mukana. On erittäin hienoa, että voin keskittyä ajamiseen, kun taustat ovat näin hyvällä mallilla, Hallia kiittelee.

Hautamäki valmiina taisteluun

SM2-luokan hallitseva suomenmestari Ville Hautamäki sijoittui Rovaniemen avauskilpailussa pienten vastoinkäymisten jälkeen kolmanneksi. Kisassa esille tulleita seikkoja on paranneltu ja testien jälkeen Hautamäki sanoo olevansa valmiina voittotaisteluun.

– Viime viikonloppuna ajettiin n. 50 kilometriä testiä ja kokeiltiin erilaisia juttuja, mutta lopulta palattiin entiseen. En saa auton takapäätä aivan sellaiseksi kuin haluaisin. Ehkä se on vain tämän auton ominaisuus, Hautamäki mietiskelee.

Kaikesta huolimatta Hautamäki lähtee tavoittelemaan korkeimpia sarjapisteitä niin itselleen kuin Porvoon Autopalvelun tiimille.

– Fiilikset ovat hyvät lähteä kisaan, kun alla on reilusti testikilometrejä. Olen erittäin luottavainen, Hautamäki hymyilee.

Lauantaina kuusi erikoiskoetta

Lauantaina klo 10 alkava kilpailu koostuu neljästä erikoiskokeesta, joista kaksi ajetaan kahteen kertaan. Näin reitille kertyy kokonaispituutta kuuden erikoiskokeen ja 111,8 kilometrin verran.

Porvoon Autopalvelun tiimiläisiä askarruttavat erikoiskokeet yksi ja kaksi, jotka ajetaan kisan päätteeksi viidentenä ja kuudentena. EK 1/5 on pituudeltaan peräti 29,8 kilometriä.

Renkaiden kuluminen ja jopa rengasrikot saattavat nousta suureen rooliin sijoituksia ratkaistaessa.

– Keli on mitä on, joten pitää ajatella myös renkaita. Näillä erikoiskokeilla saatetaan tehdä isoja eroja ja tiet voivat olla hyvinkin huonossa kunnossa. Joten siellä erityisesti pitää miettiä, missä kiihdyttää ja missä jarruttaa, Hallia pohtii.

Samoilla linjoilla on Hautamäki.

– Pari viikkoa sitten ajoin Ähtärissä rallin. Siellä meillä oli iso lähtönumero, joten tavallaan siinä tuli hyvää testiä näihin toiseen kertaan ajettaviin osuuksiin. Se kokemus ei mennyt missään nimessä hukkaan, Hautamäki sanoo.

– Nyt alkanut pakkanen ei tule pelastamaan enää tiepohjia, joten kisan ratkaisuja tehdään lauantaina huonokuntoisilla teillä, Hautamäki povaa.

Teksti Tomi Vilenius

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla