Jere Pensas ruoskii kovalla kädellä vetäviä pyöriä kun tavoitteena ovat Kouvolan SM-rallin SM4 -luokan huippupisteet. (Kuva: JiiVee Korpela)

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan nyt viikonloppuna Kouvolan ympäristössä. Jere Pensaalla on selkeä tavoite ajaa Kouvolassa SM4 -luokan voitosta, mutta laihialainen tunnustaa tehtävän vaikeuden. ”Voi olla, että moni muukin haluaa sille paikalle”, sanoo Pensas.

Kauden SM-avauksessa Rovaniemen Tunturirallissa Pensas joutui teknisten ongelmien vuoksi taipumaan luokkansa seitsemänneksi. Testien ja Laukaalla ajetun rallisprintin SM-osakilpailun jälkeen Pensas tietää kisapirssin, Renault Meganen, olevan nyt hyvässä vireessä. Kouvolassa hyvää virettä itseltään hakevat myös Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi.

-Kaikki valmistelut on tehty huolella ja hyvin. Lauantaista on tulossa kova päivä. Siinä on meidän luokassa taas monta sellaista kuskia, jotka pystyvät ajamaan rallin voitosta. Yritetään mekin olla siinä joukossa.

-Olen muutaman kerran ajanut rallia Kouvolan suunnalla. Tiedän, että tiukkaa vastusta tulee teiden ja vastustajien suunnalta, kiteyttää Pensas rallin odotukset.

Viime sunnuntaina Ruuhimäen kuuluisalla vauhtibaanalla ajetussa SM-rallisprintissä Pensas joutui hänelle harvinaiseen tilanteeseen.

-Lämpöasteiden vuoksi jo ensimmäisellä kierroksella pehmeässä kunnossa oleva reitti teki tepposet. Auto imaisi sisäpenkkaan ja jäi siihen. Toisella vedolla otin varman päälle ja se riitti luokan kakkostilaan.

Rallin SM-sarjan SM4 -luokka ja sen mitalijahti on tällä kaudella Pensaan ykköstavoite. Kouvolassa rallin kaikki erikoiskokeet ajetaan tulevan lauantain aikana. Pensas ja Saarijärvi saavat vastaansa 12 kilpailuparia, joiden kalusto edustaa kahdeksaa eri automerkkiä.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla