Viime vuoden Nuorten SM-mestari Verneri Säisä on Kouvolassa mukana RSJM-sarjassa. Kuva: Marko Kyöstilä.

Juniorien ja Nuorten SM-sarja aloittaa kautensa Kouvolan osakilpailusta, näissä sarjoissa ajetaan kaikkiaan viisi osakilpailua, jotka ajetaan viime kaudesta tuttuun tyyliin aina Ralli SM-osakilpailujen yhteydessä. Yksi osakilpailu talvella, kaksi kesällä ja kaksi syksyllä. Viidestä osakilpailusta neljä parasta pistemäärää lasketaan loppupisteisiin.

 

  1. 05.-06.02. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola
  2. 28.-29.05. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
  3. 18.-19.06. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
  4. 04.-05.09. SM Ralli Oulu
  5. 01.-02.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

Juniorien sarjalla on pitkät perinteet ja mestareissa on isoja nimiä mukana, ensimmäinen mestari oli Markku Alen vuonna 1969, Marcus Grönholm voitti vuonna 1988 ja tällä hetkellä kotimaisen Ralli SM:n kärjessä ajava Teemu Asunmaa vuonna 2011.

Juniorit ajavat neljässä eri luokassa ja heidän edelleen kilpailuissa starttaa nuorten luokka. Pisteitä kertyy luokkasijoituksen mukaan, sekä sen päälle lisäpisteitä luokan lähtijämäärän mukaan.

Junioreilla ei ole yläikärajaa, mutta kilpailulisenssin tulee olla junioriluokan lisenssi. Kouvolassa junioreita starttaa 25 kappaletta, heidän joukossaan muun muassa viime vuonna nuorten mestaruuden ottanut Verneri Säisä Honda Civic Type R:llä.

Nuorten sarjaan voi osallistua 1-ohjaajana sen vuoden alusta, kun kilpailija täyttää 15-vuotta. Nuorten luokan historia alkoi vuonna 2014 Nuorten Cup-nimellä, kyseisenä vuonna Lauri Joona oli sarjan nelonen. Vastaavasti vuonna 2018 ajettiin ensi kertaa Nuorten SM -nimellä ja silloin mestariksi ajoi Sami Pajari. Voitaneen sanoa että nuorten sarjalla on hyvä noste tavoitteellisesti uraa rakentaville kuljettajille.

Nuorten SM-sarjan kilpailijoita on alkutalven aikana nähty kilpailemassa tiuhaan, osa oli ennakkoluulottomasti mukana jopa tammikuun Arctic Lapland Rallyssa.

Katso kaikki kilpailuviikonlopun osallistujat »

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla