Kun Arctic Rally Finlandista on jäljellä enää kaksi erikoiskoetta, on Teemu Asunmaa onnistunut ajamaan itselleen turvallisen tuntuisen johtomarginaalin. Eroa kakkosena ajavaan Egon Kauriin on 12,5 sekuntia.

TGS Worldwiden kuljettajista rallin päätöslenkille jatkaa kaksi autokuntaa. Päivän erikoiskokeet olivat odotetun haastavia, keskinopeuksien noustessa jopa yli 130 km/h lukemiin.

Päivä sujui Asunmaalta käsikirjoituksen mukaan. Hallitseva SM1 –luokan mestari takoi eroa takana tuleviin sekunti toisensa jälkeen ja kaartoi yöpuulle vailla huolia, kun ajamatta on enää päätöspäivän kaksi erikoiskoetta ja noin 45 EK-kilometriä.

- Taktiikkana oli ajaa erikoiskokeet läpi tekemättä mitään tyhmää. Keli oli hankala, kun näkyvyys oli huono. Olimme viiden renkaan taktiikalla liikkeellä, Asunmaa paljasti.

Emil Lindholmin ralli päättyi päivän toisella erikoiskokeella (EK5), kun miehen ŠKODA lipsahti sen verran tieltä ulos, että keskeytys oli tosiasia.

- Ei auto pahasti hajonnut, mutta rikkoutunut moottorinkorva tarkoittaa sitä, että emme voi jatkaa enää huomenna, eli kesken jäi.

WRC3 –luokan neljättä sijaa pitää Mikko Heikkilä, jolle lauantain erikoiskokeet sopivat hyvin. Aivan kärkivauhtiin Heikkilä ei yltänyt, mutta piti päivän päätteeksi luokan neljättä sijaa.

- Viitospätkä oli ensimmäinen, joka sujui hyvin, mutta kello ei tunnu tykkäävän siltikään. Siikakämässä (EK8) lunta tuli paljon, ja näkyvyys oli koko pätkän huono. Aika pettynyt olen – erityisesti aamupäivän aikoihin. Pari pätkää tuli iltapäivästä paremmin, mutta ei mitään älytöntä. Yritetään ajaa samalla tavalla tarkasti maaliin.

Sunnuntaina Arctic Rally Finlandissa ajetaan kahdesti 22,47-kilometrinen Aittajärven erikoiskoe. Kisan viimeinen erikoiskoe, Power Stage alkaa klo 13.18.

WRC3 –luokan tilanne 8/10 erikoiskokeen jälkeen

  1. Teemu Asunmaa – Marko Salminen, ŠKODA Fabia R5 1.50.09,2
  2. Egon Kaur – Simm Silver, Volkswagen Polo R5 +12,5
  3. Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo, ŠKODA Fabia R5 +1.18,0

Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen, ŠKODA Fabia R5 +1.19,4

Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla