Viime vuoden WRC3-luokan maailmanmestari Jari Huttunen ajaa tällä kaudella WRC2-luokan MM-sarjaa Hyundailla. Kuva: Hyundai Motorsport

WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen ajaa kaudella 2021 Hyundai Motorsportin riveissä WRC2-luokkaa Oliver Solbergin ja Ole Christian Veibyn tallikaverina Hyundai i20 R5-autolla. Suomalaiskuljettajan kausi alkaa helmikuun lopussa lumisissa ja jäisissä olosuhteissa Rovaniemellä ajettavassa MM-rallissa Hyundai Motorsport N -tiimin väreissä.
Rovaniemen teillä Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka pääsevät näyttämään vauhtiaan ja tavoitteena on jälleen kärkikamppailu, kuten viime talvena Ruotsin MM-rallissa, jossa he olivat kisan nopein R5-luokan autokunta ja sijoittuivat yleiskilpailussa kymmenenneksi Hyundain asiakastiimin autolla.
Ruotsin MM-rallin tulos oli hyvä ponnahduslauta kaksikon loistavalle kaudelle, jonka tuloksena he ajoivat puolalaisen Kowax2B Rally Teamin autolla WRC3-luokan mestareiksi. Yhteistyö Puolan Hyundain kanssa toi tulosta myös Puolan rallimestaruussarjassa, jossa he kuittasivat kaksi osakilpailua kolmesta ja voittivat mestaruuden. Kaksikon vauhti oli hyvää sekä asfaltilla että soralla.
Vuonna 2021 sama miehistö ja tiimi lähtevät yhdessä WRC2-kauteen ja tavoitteena on jatkaa säväyttäviä suorituksia myös tänä vuonna. Huttunen on uransa aikana noussut WRC2-luokan palkintokorokkeelle kolme kertaa, edellisen kerran vuonna 2019 Jyväskylän MM-rallissa Hyundai i20 R5:llä.

Kauden aikana on tavoitteena, että Huttunen, Veiby ja Solberg ovat ensimmäisten joukossa kilpailemassa Hyundain uudella i20 N Rally2-autolla, kun se on luokiteltu. Jokainen WRC2-miehistö osallistuu myös auton kehitystyöhön seuraavien kuukausien aikana.

- Olen erittäin iloinen päästessäni mukaan Hyundain WRC2-luokan tiimiin tällä kaudella. Viime vuonna olimme WRC3-luokan palkintokorokkeella jokaisessa rallissa, johon osallistuimme ja tavoittelimme voittoa joka viikonloppu. Tänä vuonna meillä on sama tavoite WRC2-luokassa ja sitä helpottaa se, että moni ralleista on ennestään tuttu, meillä on auto, jonka tunnen hyvin ja taustallamme on sama puolalaistiimi, jonka kanssa yhteistyö sujui hienosti edellisellä kaudella. Lähtökohdat viime kauden menestyksen toistamiseen ovat siis todella hyvät, Jari Huttunen sanoo.

- Odotan Rovaniemen MM-rallia innolla, samoin kuin kauden muitakin kisoja. Solbergin ja Veibyn tallikaverina on hienoa olla, sillä he ovat hyviä kuljettajia ja odotan kovaa kisaa erikoiskokeilla. Tavoitteeni rallikuljettajana on päästä MM-ralliin mukaan WRC-autolla, kuten Oliver nyt tekee Suomessa, joten kilpailumielessä pidän heitä haastajinani, hän jatkaa.

- Kauden 2020 menestyksen jälkeen siirtyminen WRC2-luokkaan oli luonnollinen askel eteenpäin Jari Huttusen uralla. WRC3-luokan ja Puolan mestaruus osoittivat, että Jari on nopea lumella, soralla ja asfaltilla, eikä ole syytä epäillä, etteikö sama tahti jatku vuonna 2021, kertoo Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo,

- Olemme tehneet paljon töitä viime kuukausina, jotta saamme hänelle tämän kauden paketin kasaan palkinnoksi viime kauden menestyksestä, joten Jarin liittyminen mukaan WRC2-tiimiimme on hieno asia. Uskon, että Suomen MM-rallissa hän pääsee aloittamaan kauden vahvasti ja on haastajana voittokamppailussa mukana. Meillä on nyt tiimissämme kolme erittäin mielenkiintoista miehistöä ja jokainen kuljettaja on erittäin kunnianhimoinen. Mielestäni voimme odottaa, että jokainen heistä taistelee mestaruudesta, mutta odotan myös heidän yhteistyötään ja kovia kilpailuita, joiden myötä suoritukset paranevat jatkuvasti, Adamo sanoo.

www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

Teksti: Jari Huttunen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla