Aikaisempina kilpailukausina Rallisprintin SM-sarjan Nuorten luokan Suomenmestaruuden ja myös Rallisprintin Suomi CUP-sarjan v1600 luokan mestaruuden voittanut kajaanilainen Oskari Heikkinen näytti Rovaniemen Napapiirillä ajetussa Arctic Lapland Rallissa, ettei menestys ole tullut sattumalta. Heikkinen ja kartanluja Saku Hämäläinen ajoivat neljä pohja-aikaa seitsemästä mahdollisesta ja niiden myötä kiersivät Tunturirallin 200 erikoiskoekilometriä SM4-luokan nopeiten.

Etuvetoisella Ford Fiesta autolla ajanut kaksikko avasi kilpailun Aittajärven 12,6 sekunnin pohja-ajalla. Kuitenkin kun pahin kanssakilpailija Konsta Saarinen oli seuraavilla kolmella erikoiskokeella niukasti Oskaria ja Sakua nopeampi niin ero kutistui siten, että lopulta huoltotauolle saavuttaessa Saarinen oli siirtynyt
4,4 sekunnin turvin SM4-luokan johtoasemaan.

Vastaavasti huollossa Heikkinen ja Hämäläinen päättivät nostaa vauhtia perinteikkäälle Heinunkierron erikoiskokeelle. Tuloksena oli 7,3 sekunnin pohja-aika ja jälleen nousu SM4-luokan johtoasemaan.
Kovatasoinen kilpailu ratkesi suuresti arvostetun Arctic Lapland rallin toiseksi viimeisellä Sarriojärven erikoiskokeella, jonka Heikkinen ja Hämäläinen ajoivat 21 sekuntia Saarista nopeammin. Näin viimeiselle Ristilammen erikoiskokeelle olisi riittänyt riskitön ja turvallinen vauhti, mutta Heikkinen päätti ajaa taitojensa mukaisesti aina maalilipulle saakka; Puolen minuutin pohja-ajan turvin korkeimmat SM-pisteet matkasi Kajaaniin.

- Kilpailumme meni ihan suunnitelmien mukaisesti kun tunnusteltiin vauhtiamme 12,6 sekunnin pohja-ajalla. Vastaavasti kun pahin kanssakilpailijamme Konsta Saarinen vastasi vauhtiimme niin se pakotti meidätkin parantamaan omaa suoritustamme. Siinä hienosti onnistuttiin ja siten reilun minuutin luokkavoitto ja täydet sarjapisteet takaavat parhaat lähtökohdat kilpailukauden seuraavaan osakilpailuun, tyytyväisyyttä huokuva Heikkinen kertoo.

- Ennen kilpailua tiesimme, että tulemme saamaan kovan vastuksen ja sitä se tosiaan myös oli. Ennen kilpailua toistimme itsellemme, että kovaa ja virheettä pitää erikoiskokeiden lähdöstä maaliin ajaa ja siinä hyvin onnistuttiin. Nyt seuraavaksi huolletaan auto ja aletaan keskittymään sarjan toiseen talviosakilpailuun, joka toivottavasti päästään maaliskuun alussa Kouvolassa ajamaan. Alun perin se kilpailu piti ajaa helmikuun alussa, mutta vallitsevan tartuntatautitilanteen myötä se on siirretty kuukaudella eteenpäin. Toivotaan, että päästään ajamaan, koska menohaluja meillä riittää, kartanlukija Saku Hämäläinen jatkaa.

Myös yhteistyökumppanit tarkasti seurasivat kaksikon otteita.

- Plus Katsastus on vahvasti ollut Ralli SM-sarjassa mukana kun yrityksemme on näkynyt WRC-kuljettaja Mikko Eskelisen autossa. Nyt olemme mukana myös Oskarin vauhdissa ja siten tiiviisti seuranneet hänen matkaansa Arctic Lapland Rallissa. On hienoa, että Heikkinen erinomaisesti näytti taitojaan ja tulos oli tavoitteiden mukainen.
Meillä on ilo ja kunnia olla mukana tukemassa hänen pyrkimystä yltää tavoitteeseen eli Rallin Suomenmestariksi. Ensimmäinen porras on nyt askellettu, Plus Katsastuksen toimitusjohtaja Marko Aavikko kertoo.

Arctic Lapland Rallin yleiskilpailun voitti Toyota Yaris WRC'llä ajanut Juho Hänninen. Ralli SM-sarja jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kouvolan ympäristössä.

Lopputulokset 56. Arctic Lapland Rally 2021, Rovaniemi: SM4-luokka,
Top-7:
1. Oskari Heikkinen & Saku Hämäläinen, Ford Fiesta 1.6, 2:11:56,5 2. Konsta Saarinen & Joni Mäkelä, Ford Fiesta 1,6, +1:03,9s 3. Valtteri Koski & Henry Haapoja, Honda Civic, +4:29,7s 4. Leevi Lassila & Arto Ala-Kokkila, Citroën C2 VTS, +5:28,3s 5. Markus Heikkinen & Hannu Väänänen, Renault Clio 1.6, +5:34,3s 6. Pasi Lahtinen, & Jarkko Laukia, Ford Fiesta 1.6, +6:31,6s 7. Jere Pensas & Jouni Saarijärvi, Renault Megane, +7:19,4

Ralli SM-sarjatilanne 1/6 osakilpailua, SM4-luokka, Top-10:
1. Oskari Heikkinen, 34p
2. Konsta Saarinen, 25p
3. Valtteri Koski, 20p
4. Leevi Lassila, 16p
5. Markus Heikkinen, 13p
6. Pasi Lahtinen, 11p
7. Jere Pensas, 9p
8. Juha Karjalainen, 8p
9. Lauri Jokela, 6p
10. Leevi Helander, 5p

Ralli SM-osakilpailut 2021:
1. 15.-16.01. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 2. 05.-06.03. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola 3. 28.-29.05. SM Länsirannikon Ralli, Lieto 4. 18.-19.06. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki 5. 04.-05.09. SM Ralli Oulu 6. 02.-03.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

Teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla