Lauri Joonan Arctic Lapland Rallyyn mahtui tekniikkahaasteita, lumitöitä sekä kaksi nopeinta erikoiskoeaikaa.

Sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona avasi kisakautensa Rovaniemellä ajetussa Arctic Lapland Rallyssa tavoitteenaan uusia viime vuoden luokkavoitto. Valmistelut tehtiin hyvin ja huolella, ja kartturi Ari Koposen kanssa saatiin piirrettyä hyvät nuotit pohjoisen vaativille erikoiskokeille. Kisan käsikirjoitus muuttui kuitenkin jo ensimmäisellä erikoiskokeella.
- Ensimmäinen kisa kaudelle, ensimmäinen erikoiskoe ja melkein viimeiset mutkat, siellä sitten alkoi tapahtua. Auton perä nappasi penkkaan kiinni ja sen verran vei keulaa sinne mukana, että hypättiin penkan toiselle puolelle. Onneksi päästiin jatkamaan, mutta 9 minuuttia siinä lumitöissä meni, kertasi Joonan tapahtumia.

 

Eikä Joonan murheet loppuneet vielä tähän. Uuden alustan myötä autoa jouduttiin säätämään lähes joka pätkän jälkeen eikä luotto autoon ollut sataprosenttinen. Tästä huolimatta Joona onnistui ajamaan pohja-ajan kahdelle erikoiskokeelle.

Arctic Lapland Rallyn SM3-luokan voittoon ajoi Tuukka Hallia, Joona ja Koponen sijoittuivat lopulta seitsemänsiksi.

- Hyvät fiilikset jää Tunturista, onhan tämä hieno kisa ja nytkin hyvin järjestetty. Omasta suorituksesta jää kyllä pettynyt fiilis, kertoi Joona tuntemuksiaan kisan maalissa.

Seuraava Ralli SM -sarjan osakilpailu ajetaan Kouvolassa ja sen ympäristössä helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

- Nyt vaan katseet kohti tulevaa, tästä ei ole kuin parannettavaa. Jatketaan työntekoa, eiköhän me sitten seuraavassa kisassa olla siellä korkeimmalla pallilla!

Entä nähdäänkö Lauri Joona Rovaniemellä helmikuun lopussa ajettavassa MM-rallissa?

- Olishan se hienoa. Katsotaan, jos saadaan kaikki palaset loksahtamaan paikoilleen, naurahtaa Joona arvoituksellisesti.

Teksti: Anu Haapalainen
kuvat: Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla