Hallitseva mestari puolustaa rallin kultamitalia

Ralliautoilun tiimien suomenmestaruuden viime kaudella voittanut Porvoon Autopalvelu puolustaa titteliä osin uudistuneella miehityksellä. Mestarijoukkueessa jatkaa SM2-luokan hallitseva mestari Ville Hautamäki. Junioreiden MM-sarjaan edenneen Sami Pajarin saappaisiin astuu toisen polven rattisankari Tuukka Hallia.

Viime kaudella sarjassa debytoinut Porvoon Autopalvelu vei hieman yllättäen heti mestaruuden. Tiimin päällikkö ja yhtiön toimitusjohtaja Tomi Vilenius ei silti ota suoranaisia paineita tästä kaudesta.

– Mestaruutta lähdetään tietysti jälleen hakemaan, Vilenius vakuuttaa.

Ville Hautamäki jatkaa tiimin luottomiehenä. Hänen hieno taistelunsa ja henkilökohtainen SM-kulta olivat viime kauden huippuhetkiä.

– Tuukka on selkeästi kehittynyt ja viime kausi oli nousujohteinen. Uskon, että hän on erinomainen tulevaisuuden kuljettaja, Vilenius toteaa.

Hautamäki on valmiina torstaina ajettavaan testierikoiskokeeseen ja myös koko kilpailuun. Hänellä on rallista vankka kokemus, sekä ennen kaikkea viime vuodesta ”kana kynimättä”. 

Kausi on pitkä, joten vaativassa avauskisassa ei ole pakko ajaa vielä voitosta.

– Niin, se tosiaan on tärkeä seikka, ei ole pakko voittaa. Samanlaista ei ainakaan saa tapahtua kuin viime vuonna, kun johtopaikka meni ulosajoon, Hautamäki painottaa.

– Reitti on todella hienossa kunnossa. Nyt siellä on aika paljon myös pientä ja hidasta tietä, joten on tosiaan mielenkiintoista nähdä, miten nopea on esimerkiksi N5-auto, Hautamäki pohtii.

Tiimin toinen jäsen on Tuukka Hallia, 18. Nuorukaisen ralliura on vielä verrattain tuore, mutta viime kaudella hän jo ehti näyttää osaamistaan. Rallisprintissä äärettömän tehokkaalla Mitsubishilla kovaa tulosta tehnyt ajaja on saanut oppia uuden tyyppistä ajamista.

– Nelivetomiehelle on tosiaan ollut aika paljon uuden opettelemista. Tällä kun pitää monta asiaa tehdä aivan päinvastoin kuin nelikolla. Etupyöriä ei parane kääntää luiston suuntaan, vaan on ainoastaan oltava kova luotto ja pyörät sinne, minne halutaan mennä, Hallia kuvailee.

Ensimmäiseen Tunturiralliinsa Hallia lähtee luottavaisin mielin.

– Tämä kaikki on ollut todella siistiä. Maisemat ovat upeat ja koko tunnelma on ainutlaatuinen. Vastaavaa ei ole missään muussa kisassa. Ei ole tullut missään vaiheessa koti-ikävä, Hallia naurahtaa.

– Reitti on hieno ja todella monipuolinen. Nuotti on ollut jotenkin aika helppo tehdä. Nyt vain odotetaan kärsimättömänä perjantaita, Hallia hymyilee.

Perjantaina Rovaniemeltä starttaava rallikausi koostuu kuudesta osakilpailusta, joista kaksi ajetaan talvella. Arctic Lapland Rally, tuttavallisemmin Tunturiralli käynnistyy perjantaina klo 12.00 Mäntyvaaran raviradalta. Maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina klo 18.20 alkaen. Rallissa ajetaan yhteensä seitsemän erikoiskoetta, joista kolme perjantaina ja neljä lauantaina. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 216,44. Rallin kokonaismitta siirtymineen on 715,45 kilometriä.

Ralli ajetaan covid-19 -pandemia takia ilman yleisöä. Katsojat voivat kuitenkin seurata rallin live-lähetyksiä viikonlopun ajan. Lähetykset näkyvät seuraavassa osoitteessa:

https://www.rallism.fi/content/fi/1/603719/20068/Arctic%20Lapland%20Rallyn%20livelähetykset.html

Tomi Vilenius

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla