Oskari Heikkisen urakka Ralli SM-sarjassa alkaa perinteikkäästä Tunturirallista - Vuoden 2018 rallisprintin Nuorten luokan Suomenmestarin tavoitteet asetettu SM4-luokan kärkisijoituksille

Nuoresta iästään huolimatta kajaanilainen Oskari Heikkinen, 20, on autourheilu-urallaan ehtinyt jo saavuttamaan runsaasti menestystä niin rallisprintissä kuin rallissa. Oulun Yliopistossa Diplomi-Insinööriksi opiskeleva nuorukainen on viisivuotisen autourheilu-uransa aikana ehtinyt juhlia Mestaruuksia niin Rallisprintin SM-sarjan Nuorten kuin Rallisprintin Suomi CUP-sarjan luokissa.

Nyt tulevana viikonloppuna Rovaniemen ympäristöstä ajettavasta Ralli SM-sarjan avausosakilpailusta alkaa Oskarin ja kartanlukija Saku Hämäläisen urakka, jossa kaksikolla tavoitteena on saavuttaa Rallin SM4-luokan mitalisijoitus. Vastaansa he saavat yhdeksän muuta v1600-autolla ajavaa kanssakilpailijaa, joista osalla on enemmän ja toisilla vähemmän kilpailukokemusta Arctic Lapland Rallista. Sen sijaan Oskari ei ole edes kertaakaan käynyt paikan päällä katsomassa aikaisempia Tunturiralleja.

- Kaikki ovat puhuneet suuresta arktisesta seikkailusta. Nyt kaksi päivää reittiin tutustuttuamme olemme saaneet huomata, että maineensa veroinen kilpailu tulee olemaan. Maisemat ovat kuin talvisista postikorteista ja erikoiskokeet ovat muista SM-ralleista täysin erilaista; Toisinaan mennään kaasu pohjassa pitkiäkin osuuksia ja sitten vastapainona on todella huonokuntoista ja röykkyistä sekä tarkasti ajettavaa pientä tietä. Kartanlukijani Saku Hämäläinen onkin jo nyt erinomaisesti opastanut miten vauhti täytyy sovittaa vallitsevien olosuhteiden mukaisesti, Heikkinen kertoo.

- Vaikka edessäni on ensimmäinen Tunturiralli, niin silti uskon keräämäni kilpailukokemuksen hyödyttävän minua. Näin ollen tulevat 200 erittäin vaativaa erikoiskoekilometriä ja arktisen kylmät olosuhteet takaavat sen, että haastavuutta kilpailussa tulee olemaan enemmän kuin missään kilpailussa mitä olen aikaisemmin ajanut. Kovaa, mutta silti viisaasti perjantaina puolen päivän jälkeen reitille lähdetään, Heikkinen jatkaa.

Formula-1 ja rallin MM-sarjasta tuttujen Valtteri Bottaksen, Juho Hännisen, Ole-Christian Veibyn ja Oliver Solbergin sekä Ralli SM-sarjan kärkikuljettajien tähdittämässä kilpailussa Heikkinen ja Hämäläinen ajavat numerolla 62. Maaliin kaksikkoa odotellaan lauantaina noin klo 20 aikoihin.

Oskari Heikkinen CV:

- 2020 Kouvolan SM-ralli - 3. omassa luokassaan
- 2020 Kokkola ralli - 1. omassa luokassaan
- 2019 Rallisprintin Suomi Cup sarja - v1600 luokan MESTARUUS
- 2019 Japan Motors Cup asfalttisprintsarja, 6.
- 2018 Rallisprintin SM-sarja, Nuorten luokan SUOMENMESTARUUS
- 2017 Future Cup asfalttisprintsarja, MESTARUUS nuorten luokassa
- 2016 Future Cup asfalttisprintsarja, 4. Nuorten luokassa
- 2016 Rallisprintin SM-sarja, 7. Nuorten luokassa

Kuva ja teksti: Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.