Jere Pensas (vas.) ja Jouni Saarijärvi tähtäävät SM4 -luokan kärkikahinoihin nyt perjantaina käynnistyvässä Arctic Lapland Rallyssä. (Kuva: JiiVee Korpela)

Rallin SM-sarja käynnistyy nyt viikonloppuna Rovaniemellä perinteisellä Tunturirallilla. Vuosi sitten ralliuransa ensimmäisessä tuntureiden seikkailussa SM4 -luokan neljänneksi sijoittunut laihialainen Jere Pensas lähtee Rovaniemelle kohentamaan vuoden takaista sijoitustaan.

Pensas käskee Tunturirallissa aiemmilta kausilta tuttua Renault Meganea ja kartturin tehtävät hoitaa viime kaudella Pensaan vierellä SM4 -luokan SM-pronssia kurvaillut Jouni Saarijärvi. Kansainväliseltä nimeltään Arctic Lapland Rally on rankempi koitos kuin muut SM-rallit.

-Erikoiskoekilometrejä on reilusti kahden normaalin SM-rallin verran. Alussa pitää olla maltti mukana, kun pitkän ajotauon jälkeen lähdetään ajamaan kilpaa. Viime vuodesta on jo vähän tietoa, minkälaisissa olosuhteissa ajetaan. Uskon, että olemme nyt vahvempia kuin vuosi sitten, Pensas järkeilee.

SM4 -luokan hallitseva mestari, Sami Korvola ja luokan hopeamitalisti, Toni Herranen, eivät ole nyt mukana luokan pistejahdissa. Löysiä pinnoja ei tuntureiden kierrosta silti ole luvassa.

-Nuorten SM-sarjan viime kauden kärki ajaa nyt SM4 -luokassa ja mukana on joku ”konkarikin”. Koko ajan pitää tarkkailla mitä vauhtia on itse pidettävä. Tunturiralli on aina kaikenlaisia yllätyksiä täynnä. Turhia riskejä ei kannata ottaa. Kolmen kärkeen on osoitteemme, vahvistaa Pensas.

Laihian Urheiluautoilijoita edustavan kaksikon edellinen kilpailu on liki neljän kuukauden takaa viime syyskuulta rallin SM-sarjan päättänyt Pohjanmaa Ralli.

-Jollakin tapaa olemme olleet mukana rallin rytmeissä. Nuotittamista olemme käyneet treenaamassa muutaman kerran. Sekin on rallissa sellainen osa-alue, josta löytyy aina parannettavaa, vakuuttaa kartturi Saarijärvi, joka kauden päätteeksi odottaa pronssin kaveriksi kirkkaampaa mitalia.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.