Nuorten SM-rallisarjan 2020 pronssimitalisti Konsta Saarinen sai vuoden vaihteessa 16 ikävuotta mittariin. Yhdistetty synttäri- ja joululahja saapui Oriveden lahjakkaalle nuorukaiselle Ford Fiestan näyttävän värityksen muodossa.

Ralliauto sai hienot candy-väriset kuosit Tampereen ammattiopiston automaalauslinjan aikuisopiskelijoiden ruiskuista.

Kohta alkavalla kaudella Konsta Saarisella on edessä uudet haasteet SM4-luokan ja nuottikisojen myötä.

- Pääsin ajamaan tällä uudella autolla ensimmäisen kisani lokakuun lopulla Keravalla, josta saavutuksena oli luokkavoitto. Treenikilsoja ehti tulla mukavasti loppuvuoden aikana ennen maalarille menoa, Saarinen kertoo.

- Auton puolesta menestysmahdollisuudet ovat hyvät. Ja on se ainakin meidän luokan erikoisimman näköinen, Konsta hymähtää.

Suurin yksittäinen muutos Konsta Saariselle tulee olemaan nuotitettavat rallikilpailut. Nuottien tekemistä hän on harjoitellut aktiivisesti kartanlukijansa, nokialaisen Joni Mäkelän kanssa.

Mäkelän  kokemus on erittäin arvokasta tulokaskuskille. Myös itsekin kuljettajana ansioitunut Mäkelä on saavuttanut SM-tasolta yleiskilpailun voiton Marko Männyn kartturina kaudella 2017.

- Hienoa aloittaa kausi perinteisestä Arctic Lapland Rallista. Se tarjoaa kaikille haasteita, varsinkin ensimmäistä kertaa osallistuvalle kuljettajalle. Emme ole miettineet taktiikkaa ennakolta, mutta kovaa lähdetään ajamaan oman luokan kärkikuskeja vastaan, Mäkelä vahvistaa.

Kuva ja teksti: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.