Sastamalasta kotoisin oleva rallikuljettaja Lauri Joona kilpailee tulevalla kaudella sekä rallin SM-sarjassa että rallin junioreiden MM-sarjassa.

Kausi 2020 oli rallikuljettaja Lauri Joonalle varsin menestyksekäs. Kauden lopussa sastamalalainen sai uransa ensimmäisen SM-kultamitalin ja vei nimiinsä myös Ford Fiesta -merkkisarjan voiton. Joona valittiin myös vuoden 2020 Flying Finn Future Stariksi, eli AKK Sports Oy:n lupaavia rallikuljettajia kartoittavan ohjelman voittajaksi.

- Saavutettiin viime kaudelta Jackpot ja se merkitsee paljon jatkon kannalta, Joona kuvaili tunnelmiaan voittouutisen jälkeen.

Valinnan myötä 24-vuotias Lauri Joona sai tukipaketin rallin junioreiden MM-sarjaan kaudelle 2021. Normaalisti JWRC-kausi olisi alkanut helmikuussa Ruotsista, mutta kisajärjestäjät ilmoittivat rallin perumisesta jo viime vuoden puolella. Tämän hetken tiedon mukaan kausi alkaa Kroatiasta keväällä, mutta koko vuoden JWRC-kalenteria ei ole vielä vahvistettu. Joonalla kauden avaus on kuitenkin jo aivan nurkan takana.

- Tänä vuonna on tarkoitus ajaa SM-sarja ja junnujen WRC-sarja molemmat kokonaisuudessaan, kertoo Joona.

Alkavalla kaudella Lauri Joonan kyydissä nähdään uusi kasvo, kun kartturin tehtävät ottaa hoitaakseen kokenut Ari Koponen. Aivan uusi tuttavuus tämä kilpailijapari ei ole, Koponen kartturoi viime kaudella Joonan menoa niin Ruotsissa kuin Virossakin.

- Mukava lähteä suomenmestarin kyytiin! Meillä yhteistyö pelaa, joten hyvin fiiliksin startataan, vaikka kaudesta on varmasti tulossa kiireinen ja vaativa. Late on kova tekemään töitä ja kehittämään itseään ja autoa. Tarkkuus kaikessa tekemisessä, sieltä se menestys varmasti tulee. Se motivoi myös minua tekemään töitä entistä kovempaa, kertoo Koponen uuden kauden kynnyksellä.

Kansainväliset rallitiet antavat siis vielä odottaa itseään, mutta kotimaassa SM-sarja käynnistyy jo ensi viikolla perinteisellä Arctic Lapland Rallyllä, josta Joonalla on puolustettavana viimevuotinen ykköstila.

- Kauden tavoitteena on uusia viimevuotinen suomenmestaruus, joten voittoa lähdetään hakemaan Rovaniemeltä. Tunturi on hieno ja pitkä kilpailu, joten siellä täytyy keskittymisen olla kohdallaan. Mutta on kyllä hieno päästä taas kisaamaan, toteaa Joona.

Ralli SM -sarjan ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Rally, käynnistyy perjantaina 15.1. kello 12.00 ja kilpailun maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina kello 18.20 alkaen. Kilpailu järjestetään ilman yleisöä.

Teksti: Anu Haapalainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla