Crosskarteissa Pohjois-Euroopan mestaruuden ja Suomen juniorimestaruuden voittanut Lauri Halonen on ottamassa seuraavaa askelta. 11-vuotiaan kouvolalaisen uusi menopeli on V1600-luokan Honda Civic, auto jolla Miko Kiminki ajoi päättyneellä SM-rallikaudella neljänneksi. CFA:n, eli Crazy Finn Academyn kehistysohjelmassa mukana oleva Halonen on päässyt tutustumaan autoon jo yli sadan kilometrin verran. Rallissa ensiaskelia ottavalla Halosella on mukana vahva ja menestynyt taustajoukko, mentorina toimii Suomen mestari Teemu Asunmaa ja nuottiharjoitukset tehdään Kouvolan SM-osakilpailussa V1600-luokan voittaneen Niklas Heinon kanssa.

- Oltiin Aholafarmin testi-ek:lla ajamassa. Vähän jännitti alussa, mutta loppua kohti vauhti kasvoi ja pystyin jättämään jarrutukset myöhempään. Niklas on ollut suurena apuna, hän on opettanut jarrupaikkoja, mutkien ajamista ja auton käsittelyä. Pari treenikertaa on nyt takana, ja auto on pysynyt pyörillään, mitä nyt peili hajosi kun hipaisin heinäpaalia. Nuotin kanssa on vielä vähän vaikeaa, sitä pitää harjoitella. Kierrellään metsäteitä kaikessa rauhassa siviiliautolla, isä ajaa, minä teen nuottia ja Niklas kirjaa ne vihkoon, Halonen kertoo.

Lakulähettilääksi tituleerattu Halonen ei vielä Suomessa pääse osallistumaan kilpailuihin, joten ”Lakuauto 2.0” on ahkerassa harjoituskäytössä, iän karttuessa Halonen nähdään kotimaan erikoiskokeilla, sitä odotellessa katseet suunnataan mahdollisesti ulkomaille. 

Teksti: Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.