Neljän osakilpailun mittainen ja kautta aikain Suomen rallihistorian ensimmäinen PrintSport Junior Cup rallisarja sai huikean päätöksen Seinäjoella ajetussa SM Pohjanmaa rallissa, jossa kovan kilvanajon lisäksi nähtiin runsaasti rallidraamaa; Sarjan edellisessä osakilpailussa voiton varmistanut Henri Hokkala keskeytti tekniseen vikaan, Heikki-Koski-Lammi kaatoi autonsa ja Kalle Markkanen jäi jumiin erikoiskokeen lähtökuoppiin.

Hokkalan vaikeudet alkoivat kahta päivää aikaisemmin ajetuissa valotesteissä, jossa Peugeot 208 R2 auto kipsahti nurin. Sen jälkeen Hokkala ja kartanlukija Kimmo Pahkala vietti tiiminsä kanssa kahta yötöntä yötä kilpurinsa ympärillä. Vaikka auto saatiin kuntoon niin silti SM Pohjanmaa rallin lähdössä ilmaantunut harmillinen tekninen vika johti keskeyttämiseen ja siten myös putoamiseen Ralli SM-sarjan hopeamitalilta niin silti PrintSport Junior Cup voitto lämmitti tikkakoskelaisen mieltä; Edessä odottaa 50 kilometrin mittainen testipäivä ja 100 erikoiskoekilometrin mittainen ralli R5-autolla sekä 10000eur rahapalkinto ja 12kpl Michelin sorarallirengasta.

Sarjan hopeasijasta odotettiin tiukkaa kamppailua Roope Korhosen, Kalle Markkasen ja Heikki Koski-Lammen välillä. Kuitenkin kun ensiksi Markkanen ei omin avuin päässyt liikkeelle erikoiskokeen lähdöstä ja toiseksi Heikki Koski-Lammi kaatoi autonsa keskeytyskuntoon niin Roope Korhosella oli lopulta helppo työ kurvailla maalilipulle. Korhonen oli sarjassa ainoa, joka saavutti pisteitä sen jokaisessa osakilpailussa ja näin hän voitti 3000eur rahapalkinnon ja kahdeksan Michelin sorarallirengasta vain kahden pisteen marginaalilla Kalle Markkaseen, jonka toisen kilpailupäivän kiri riitti 2000eur rahapalkintoon ja neljään Michelin sorarallirengaspalkintoon.

- Vaikka yleismaailmallinen tilanne näytti keväältä huonolta myös rallin osalta niin silti onneksi päästiin loppuvuonna ajamaan muutama osakilpailu ja siten ratkaisemaan paremmuus. Paljon onnea Henri Hokkalalle, jota nyt odottaa arvokkaiden yhteistyökumppaneidemme tuella mahdollistettava R5-kilpailu ja iso tukku rallirahaa sekä myös komea pino Michelin kilparenkaita, PrintSportin toimitusjohtaja Eero Räikkönen kertoo.

- Tulemme myöhemmin järjestämään palkintojen jaon sekä bonuksena annamme kaikille Printsport Junior Cup rallisarjaan osallistuneille mahdollisuuden testata R5-autoamme! Uskoisin, että kilpailijamme saivat sarjalta sen mitä lähtivät hakemaan ja vielä kun heinäkuussa he saivat viettää Fordin tehdaskuljettaja Esapekka Lapin ja kartanlukija Janne Fermin kanssa mediapäivän verran aikaa niin kaikin puolin meillä oli hieno kilpailukausi, Räikkönen jatkaa.

Lopputulokset PrintSport Junior Cup 2020: 4/4 osakilpailua:

  1. Henri Hokkala, 64p
  2. Roope Korhonen, 38p
  3. Kalle Markkanen, 33p
  4. Heikki Koski-Lammi, 21p
  5. Juho Koski-Lammi, 21p
  6. Joonas Huovinen, 18p
  7. Niko Patajoki, 8p
  8. Toni Tuominen, 0p

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla