Teemu Asunmaa ajoi SM Pohjanmaa -rallin voittoon. Kuva: Taneli Niinimäki

Kaksipäiväinen SM Pohjanmaa –ralli oli hiuksia nostattavaa sekuntikamppailua kahden ŠKODA-kuljettajan välillä. Pidemmän korren vei tällä kertaa kotiteilleen takaa-ajoasemassa lähtenyt Teemu Asunmaa.

Emil Lindholmin seitsemän pisteen etumatka ei lopulta merkinnyt mitään, kun ralliin startattiin. Kupletin juoni oli varsin selkeä. Kumpi kuljettajista oli ensimmäisenä maalissa, olisi mestari.

Lindholm ja Asunmaa kävivät kuuden erikoiskokeen ajan tiukkaa kilpailua kisan voitosta – ollen koko ajan vain muutaman sekunnin sisään toisistaan. Kamppailu päättyi rallin seitsemännellä erikoiskokeella Lindholmin ajettua ulos.

- Siinä se kiire loppui Lindholmin keskeytykseen, mikä oli tosi harmi hänelle. Oli tiukka kisa, ja tottahan se voitto maistuu --- ei siitä pääse mihinkään. Tosi hienoa voittaa täällä kotikulmilla tuttujen edessä, ja vielä varmistaa mestaruus. Aina löytyy parannettavaa, mutta mestaruus on aina mestaruus, Asunmaa kommentoi kilpailun maalissa.

Pettynyt Lindholm ei tällä kertaa mestaruuteen yltänyt, vaan kausi toi jälleen hopeaa.

- En oikein tiedä, mitä olisin voinut tehdä toisin siinä tilanteessa. Tämän virheen otan omalle kontolleni. Auennut konepelti oli tietysti epämukava juttu, mutta se ei aiheuttanut ulosajoa. Näin mutkan normaalisti, jarrutin ja käänsin auton uraan. Eturengas osui isoon kiveen, joka oli kaivautunut penkasta, ja auto lähti kaatumaan välittömästi. Ei sille voinut mitään.

Kolmanneksi SM1 -luokan loppupisteissä ylsi niin ikään TGS Worlwiden huoltamana ajanut Mikko Heikkilä. 

Lopputulokset – SM Pohjanmaa -ralli

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 50:45,9
2. Mikko Heikkilä +40,9
3. Juha Salo +1:00,3

Loppupisteet:

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 107,5p
2. Emil Lindholm 95p
3. Mikko Heikkilä 61

Skoda Motorsport Suomi

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.