Ralli SM -sarja ajettiin päätökseen viikonloppuna Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoella. Kaudella ajettiin viisi osakilpailua, joista Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka saavuttivat kaksi voittoa ja yhteensä neljä palkintokorokesijaa.

Suomen mestaruutta SM2-luokasta tavoitelleelta Kinnuselta olisi vaadittu myös Seinäjoelta voitto, mutta pieni ajovirhe pudotti helsinkiläisen luokkajohdosta.

Maalissa kakkossija ja ero tuttuun kilpakumppaniin Ville Hautamäkeen mitattiin 7,5 sekunnin mittaiseksi. Tulos tiesi Hautamäelle kultaa, Jaro Kinnuselle hopeaa ja kisassa kolmanneksi ajaneelle Riku Tahkolle pronssia.

- Haastajana lähdimme päätöskisaan, josta osasin odottaa hurjan kovaa voittokamppailua. Kaikki sujui hienosti aina EK7:lle asti, jossa menetin lähes 15 sekuntia, Kinnunen harmitteli.

- Kyseessä oli toiseen kertaan ajettava erikoiskoe. Osasin odottaa, että kiviä on tullut esille ja noussut ajouralle. Yhtä kiveä lähdin väistämään, jonka jälkeen tie kävi kapeaksi ja spinnasin. Sen jälkeen pakittelussa hukkui aikaa.

Jarospeed-tiimin Mitsubishi-kuljettaja teki kauden aikana yhden mainittavan virheen, mutta se sattui pahaan paikkaan ratkaisuhetkellä.

- Vauhtimme oli hyvää koko kauden ajan, joten päätä ei sentään tarvitse puskaan laittaa. Yritettiin täysillä loppuun asti. Kauden päätteeksi haluan lausua kiitokset yhteistyökumppaneilleni ja kaikille meidän vauhdissa mukana olleille, Jaro päätti.

Pohjanmaa Ralli tulokset SM2-luokka:

  1. Ville Hautamäki 53:49,0
  2. Jaro Kinnunen +7,5
  3. Riku Tahko +30,3

SM-pisteet 5/5 osakilpailun jälkeen:

  1. Ville Hautamäki 98,5
  2. Jaro Kinnunen 92
  3. Riku Tahko 71,5

JArno Saari

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.