Aleksi Röyhkiö teki tiiminsä ja tukijoidensa avulla harvinaisen tempun kauden päätöskilpailun kynnyksellä. Nuorukaisen kilpailukalusto vaihtuu SM1-luokan nelivetoiseen Skoda Fabia R5 -autoon.

Tällä rallikaudella 20-vuotias ylöjärveläinen on kilpaillut SM-sarjassa etuvetoisella Ford Fiestalla, jolla hän kuului SM3-luokan kärkinimiin.

- Kaluston vaihtumisen syy juontaa juurensa sarjan kesätauolle, jolloin ajoin testimielellä yhden kilpailun R5-autolla. Siitä jäi niin positiiviset tuntemukset, että päätös uudesta kalustosta syntyi jo silloin, Aleksi Röyhkiö toteaa.

Ennen rallia Printsportin Skodaa kahteen otteeseen ajamaan päässyt Röyhkiö oli tohkeissaan testien jälkeen.

- Oli mahtavaa päästä taas R5:n rattiin. Ajoimme torstai-iltana myös pimeällä kelillä, jolla valmistauduttiin perjantain iltapätkiin.

SM1-luokan kärjessä mennään maailmanluokan vauhtia, joten sellaisesta kyydistä tulokkaan ei vielä tässä vaiheessa kannata haaveilla.

- Tiedostan kyllä, että erityisesti luokan neljän kärki painelee todella kovaa. Omaa vauhtia ei pysty ennakoimaan SM1:n kuskeihin. Lähden tekemään omaa puhdasta suorittamista ja nousujohteinen ajo on tavoitteena.

- Nyt on paikallaan kiittää niitä tahoja ja yhteistyökumppaneita, jotka lähtivät haastavista taloudellisista ajoista huolimatta tukemaan tätä uutta projektiamme, Röyhkiö lausui.

Ralli SM-sarjan päätöskilpailu käynnistyy perjantaina Seinäjoelta klo 19 alkaen. Illan ohjelmassa on kolme erikoiskoetta. Ralli jatkuu lauantaina klo 10 alkaen, jolloin ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta.

Aleksi Röyhkiö ja Ville Mannisenmäki kilpailevat Pohjanmaa Rallissa numerolla 13.

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu löytyy täältä: https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Liveseuranta.html

Teksti: Jarno Saari

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.