Ralli SM -sarja typistyi tänä vuonna viiden osakilpailun mittaiseksi koronarajoitteiden vuoksi. Tulevana viikonloppuna edessä on sarjan viimeinen osakilpailu Seinäjoella, jonka ympäristössä ajetaan kaksipäiväinen kilpailu.

Esa Ruotsalainen siirtyi kauden alussa SM2-luokan mestarina sarjan pääluokkaan SM1:een. Saarijärven miehen tarkoituksena on ollut parantaa vauhtia ja tulostasoa kokemuksen lisääntyessä Skoda Fabia R5 -autosta.

Alkukaudella hän ylsi kaksi kertaa neljänneksi, mutta edellinen kisa Kouvolassa toi kuudennen sijan.

- Menneinä vuosina muilla autoilla kilpaillessa jo havaitsin sen, että oma kilpailukyky on ollut suhteessa parempaa talvikaudella kuin kesällä.

Vaikea sanoa, että mistä se johtuu, Esa Ruotsalainen aprikoi.

- Olen aina tosi paljon tykännyt kilpailla lumella. Ehkä monet muut kuskit sitten pitävät enemmän kesällä ja soralla ajamisesta.

- Edellistä Kouvolan kisaa on analysoitu, ja nyt yritetään kohentaa soravauhtia kauden päätteeksi, Ruotsalainen summasi.

Kilpailijat nuotittavat Pohjanmaa Rallin erikoiskokeet perjantaina, jonka jälkeen illan pimeydessä ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta. Mestareiden ja mitalistien nimet ovat selvillä lauantaina klo 17 jälkeen.

Onnistuessaan Esa Ruotsalaisella on saumat vielä pronssimitalille, mutta SM1-luokan mitaleita janoaa vielä useampi kuljettaja.

Poikkeuksellisen vuoden seurauksena, AKK:n perinteisen mitaligaalan peruunnuttua, rallin maalijuhlallisuuksien jälkeen tullaan jakamaan kauden menestyjille viralliset SM-mitalit maalipaikalla, Hotelli Sorsanpesällä Seinäjoella.

SM1-luokan pistetilanne 4/5 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm 95
  2. Teemu Asunmaa 88
  3. Mikko Heikkilä 37
  4. Juuso Metsälä 37
  5. Esa Ruotsalainen 36
  6. Eerik Pietarinen 35
  7. Juha Salo 27

Jarno Saari

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.