Nuorten SM -luokan pistejohdossa oleva Verneri Säisä. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK. Lataa kuva

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden neljänteen ja päättävään osakilpailuun lähdetään Henri Taivalantin johdossa. Nuorten puolella Verneri Säisä on turvallisen tuntuisessa asemassa ennen kauden ratkaisevaa kilpailua. 

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pistejohdossa on koko kauden ollut Henri Taivalantti, joka on tehnyt tasaisen varmoja suorituksia läpi kauden. RSJM 4 -luokassa BMW:tä kuskaava Taivalantti lähtee päättäväisenä Seinäjoelle jahtaamaan mestaruutta 

- Kouvolassa meni homma hieman varmisteluksi, että saatiin kakkospisteet tuotua turvallisesti kotiin. Enää ei auta varmistella, vaan täysillä on tyrkättävä tässä porukassa jos mielii mestarina kotiin lähteä. 

Kouvolan osakilpailun jälkeen Taivalantti on viihtynyt jälleen myös pajan puolella. 

- Auto on taas käyty täysin läpi. Iskarit kävi huollossa ja saadaan varmaan uutta rengastakin alle, joten sinänsä on hyvät ennakkofiilikset kisasta. Meiltä on myös iso porukka lähdössä kannustamaan, mikä on tosi mukava homma, Taivalantti kertoo.

Pahin uhkaaja Taivalantin mestaruuden tiellä on pisteissä toisena oleva Markus Latvanen, joka on neljä pistettä Taivalanttia perässä. Neljään RSJM-luokkaan on ilmoittautunut mukaan yhteensä 23 kuljettajaparia. 

Nuorten SM:n puolella Pohjanmaalla yhteensä 15 autokuntaa

Nuorten SM-luokkaa on hallinnut läpi kauden iisalmelainen Verneri Säisä, 17, joka on ajanut kolmessa edellisessä osakilpailussa yhden voiton ja kaksi kakkossijaa. Säisä johtaa luokkaa 19 pisteellä, ennen tasapisteissä kakkossijalla olevia Konsta Saarista ja Valtteri Koskea. Käytännössä Säisälle riittää siis maaliinpääsy kymmenen parhaan joukossa mestaruuden varmistamiseen. 

- Ei lähdetä revittelemään ollenkaan nyt, vaan koetetaan ajaa varmasti maaliin kympin sakissa. Mitään sen ihmeellisempiä valmisteluja ei olla tehty, eikä olla edes testattu Kouvolan jälkeen. Auto toimi hyvin siellä, joten luottavaiset on tunnelmat, Säisä ennakoi. 

Katso kaikki kilpailuviikonlopun osallistujat »

Top 3 -pisteet 3/4

Nuorten SM
1.Verneri Säisä 51p
2.Konsta Saarinen 32p
3.Valtteri Koski 32p

RSJM
1.Henri Taivalantti 49p
2.Markus Latvanen 45p
3.Lauri Jokela 34p

Katso kaikki sarjan pisteet »

Ralli SM viestintä.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla