Ralli SM -sarjan päätöskilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena, 25.-26.9. Seinäjoen ympäristössä. Kaksipäiväisessä Pohjanmaa Rallissa on vielä jaossa kolmen luokan mestaruudet.

Jaro Kinnunen nousi edellisen osakilpailun voitollaan yhdeksi SM2-luokan mestarisuosikiksi, mutta helsinkiläinen sysää paineet suosiolla muille.

Useammalla kuskilla on saumat SM-titteliin, mutta kultakamppailussa vahvimmilla ovat Kinnunen ja vankan kokemuksen omaava Ville Hautamäki.

Tämä Mitsubishi-kaksikko pystyy varmistamaan mestaruuden päätöskisassa voitolla. Muita luokan haastajia vastaan Kinnuselle riittää kakkossijakin sarjavoittoon.

- Mitaleiden kohtalo on vielä täysin auki, kun kärkikolmikko on kolmen pisteen sisällä. Ei taida ihan lähivuosina näin tasaista sarjataulukkoa ollut missään luokassa, Jaro Kinnunen arvioi.

- Siirrän suosikin paineet maakunnan omalle miehelle Ville Hautamäelle.

Tiestön tuntemuksessa ja kokemuksessa meidän autokunta ei pärjää, vaikka kartturini Tuukka Shemeikka onkin Lapualta kotoisin.

- Kaiken täytyy onnistua täydellisesti, että voittoon asti ylletään.

Meidän tiimi on valmiina kovaan kamppailuun. Voitto ja sitä kautta mestaruus ovat toki tavoitteena, Kinnunen vahvistaa.

Kilpailijat nuotittavat rallin erikoiskokeet perjantaina, jonka jälkeen illan pimeydessä ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta. Mestareiden ja mitalistien nimet ovat selvillä lauantaina klo 17 jälkeen.

Poikkeuksellisen vuoden seurauksena, AKK:n perinteisen mitaligaalan peruunnuttua, rallin maalijuhlallisuuksien jälkeen tullaan jakamaan kauden menestyjille viralliset SM-mitalit maalipaikalla, Hotelli Sorsanpesällä Seinäjoella.

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla