SM O.K. Auto-rallin voittajat, Emil Lindholm ja Mikael Korhonen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

Kouvolassa pinkaistu seitsemän erikoiskokeen SM O.K. Auto-ralli saatettiin tänään turvallisesti maaliin. Ralli oli alusta loppuun TGS Skoda Teamissä ajavan Emil Lindholmin ja kartanlukija

Mikael Korhosen näytöstä. Toisesta sijasta sen sijaan käytiin ”tuhannesosataistelu”, jossa Teemu Asunmaa vei pidemmän korren, ohi Mikko Heikkilän. SM3-luokassa Lauri Joona juhli tuplasti, sillä hän voitti luokkansa ja varmisti samalla luokan suomenmestaruuden.

Emil Lindholm dominoi Kouvolassa käytyä kesän ensimmäistä Ralli SM-osakilpailua, SM O.K. Auto-rallia, ja johtaa nyt SM1-luokan pisteissä seitsemällä pisteellä, ennen muutaman viikon kuluttua Pohjanmaalla käytävää kauden päätösosakilpailua. 

- Kauttaaltaan oli hyvä päivä, ja sai kyllä ihan ajaa. Vitosella oli pieni tilanne, ja luulin että meni rengas, koska löi niin rajusti leikkauksessa vasempaan etukulmaan, mutta ei. Viimeinen tultiin melko hissukseen, mutta silti yllättävän kova aika. Pohjanmaalla sitten ratkaistaan pisteet, tämä oli hyvä lämmittely sitä kisaa varten, Lindholm kommentoi voittoaan.

Lindholmin selän takana sen sijaan käytiin tiukkaa kamppailua toisesta sijasta Teemu Asunmaan ja Mikko Heikkilän kesken, jotka pitävät myös luokan pisteissä Lindholmista seuraavia sijoja. Mikko Heikkilä oli jo napata itselleen hopean, mutta viimeisen erikoiskokeen maalissa kokonaisaika napsahti herroille tismalleen samaan lukemaan, jolloin päivän ensimmäisellä erikoiskokeella paremmin pärjännyt Asunmaa sai kuin saikin kaapattua sijan nimiinsä.

SM2-luokassa Kouvolan vahvin oli Jaro Kinnunen. Toiseksi ajoi 17.9 sekunnin erolla luokan konkarin maineessa oleva Ville Hautamäki, ennen Minillä kiitävää Riku Tahkoa, joka koki rengasrikon heti ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta teki hienon nousun voittajakolmikkoon, vaikka eroa kärkeen lopulta venyi hieman reilu minuutti.

Luokan pisteissä Hautamäki saa pitää vielä kärkisijansa, mutta Kinnunen on hänestä vain kahden pisteen päässä. Ainoastaan pisteen perässä Kinnusesta puolestaan hiostaa Jussi Lindberg.

Röyhkiön kauan odotettu osakilpailuvoitto lipesi viime hetkillä – Joona sinetöi mestaruutensa

Aleksi Röyhkiö ja Lauri Joona kävivät sekuntikamppailua aina rallin alkumetreistä lähtien. Röyhkiö oli jo napata luokkavoiton, mutta viimeinen erikoiskoe koitui kohtaloksi ja lähellä ollut täysi pistepotti jäi ojan pohjalle, kilpailun päättyessä samalla keskeytykseen. Joona kuittasi näin ollen täydet pisteet taskuun ja varmisti samalla itselleen suomenmestaruuden, joten syytä oli tuplajuhlaan.

- Ajettiin kovaa kilpailua Aleksin kanssa ja se kääntyi lopulta meidän hyödyksi, Aleksin virheen takia. Mutta pitää olla tyytyväinen, etenkin kun mestaruus tuli plakkariin, ei voisi parempi fiilis olla. Sen tajuaa ehkä vasta Pohjanmaan jälkeen, mutta sinnekin vielä lähdetään ja koitetaan ajaa kovaa – kelpaa, Lauri Joona totesi tyytyväisenä maalissa.

Toiseksi ajoi Henri Hokkala, joka nousi nyt luokkapisteissä toiselle sijalle. Pronssille ylsi Kalle Markkanen reilun minuutin päässä Joonasta. Luokan pisteissä kolmantena on Sami Pajari

Niklas Heino vei SM4-luokan voiton vahvalla kestävyydellään. Vaikka periaatteessa muuten luokan jopa viisi nopeinta olivat ajallisesti jatkuvasti hyvin lähellä toisiaan, Viuhkolan 27.31 kilometrisellä erikoiskokeella Heino repi reilun 10 sekunnin eron seuraavaan molemmilla kierroksilla. Toiseksi luokassa tuli lopulta Toni Herranen ja kolmanneksi Oskari Heikkinen.

Ralli SM -sarja jatkuu syyskuun lopussa 25.-26.9. Seinäjoella, kun vuorossa on Pohjanmaa SM-Ralli.

Tulokset

Yleiskilpailu
1. Emil Lindholm 48:13.8
2. Teemu Asunmaa +5.2
3. Mikko Heikkilä +5.2
4. Juha Salo +13.4
5. Juuso Metsälä +2:47.7

SM1-luokka
1. Emil Lindholm 48:13.8
2. Teemu Asunmaa +5.2
3. Mikko Heikkilä +5.2

SM2-luokka
1. Jaro Kinnunen 51:25.7
2. Ville Hautamäki +17.9
3. Riku Tahko +1:04.6

SM3-luokka
1. Lauri Joona 52:03.4
2. Henri Hokkala +26.9
3. Kalle Markkanen +1:03.1

SM4-luokka
1. Niklas Heino 57:47.6
2. Toni Herranen +6.4
3. Oskari Heikkinen +22.7

Ralli SM viestintä

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.