Jere Pensaan ajatukset Kouvolan SM-ralliin: ”Pakko on pärjätä, mitalitavoitteesta ei ole luovuttu”. (Kuva: Eero Auvinen)

Rallin SM-sarjan SM4 -luokassa talvikauden jälkeen viidentenä majaileva Jere Pensas on pistetaulukossa vain pisteen päässä kolmannesta sijasta. Laihialainen mieltää mahdollisuudet mitaliin ja valmistautui nyt lauantaina Kouvolassa ajettavaan SM-sarjan syyskauden avaukseen tavoistaan poiketen.

-Ensimmäistä kertaa tällä kaudella olin treenaamassa ennen rallia. Teimme nuotit reitille ja vedimme muutaman kerran testipätkän läpi. En ole koskaan aiemmin ajanut sillä ylistarolaisella testipätkällä.

-Oli hyvä palautella mieleen oikea kisatilanne. Useimmiten ennen kisaa on tullut vetäistyä vain kotitiellä pari kertaa ”erestakaasin”, selvitti Pensas, jolle nuotit kirjaa ja lukee Jouni Saarijärvi.

Talvirallien jälkeen Pensas ja Saarijärvi palasivat sorvin ääreen Kokkolan juhlarallissa reilu kuukausi sitten.

-Siihen kisaan ei ollut mitään tulostavoitteita. Se oli puhtaasti palautusta maan pinnalle helmikuun lopulta alkaneen kilpailutauon jälkeen. Nyt on ihan eri asia kun mennään Kouvolaan. Siellä pitää lähteä heti ensimmäiseltä pätkältä vetämään hyvää vauhtia, kirkastaa Renault Meganea käskevä laihialainen.

Tuskin SM4 -luokan pistetaisto poikkeaa Kouvolassa kauden talvella ajetuista osakilpailuista. Pensas povaa ainakin kahdeksan kuljettajan ajavan palkintopallin paikoista.

-Kouvolassa pitää aloittaa kisa rallisprintin tyyliin. Hereillä pitää olla heti alusta alkaen. Seitsemän pätkää yhden päivän aikana ja jokaisella pätkällä pitää pysyä mukana kärkijoukossa. Pakko on pärjätä, mitalitavoitteesta ei ole luovuttu.

Kuluvan kauden rallin SM-sarjan neljäs ja samalla sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu, SM O.K. Auto-ralli, käynnistyy Kouvolassa nyt lauantaina 5. syyskuuta kello 10:01. Ensimmäiset kilpailijat palaavat reitiltä Kouvolan keskustaan klo. 17:28 lyönneillä.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.