Henri Taivalantti SM Itärallissa. Kuva: Timo Pullikka.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja saatiin puoleen väliin helmikuun lopussa käydyssä SM Itärallissa ja nyt edessä on toinen puolikas, alkaen Kouvolan sorateiltä. Pisteissä kärkisijalla on Henri Taivalantti ja Nuorten puolella Verneri Säisä.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pisteissä johtaa RSJM 4 -luokassa BMW:llä ajava Henri Taivalantti, jolla kesä – kuten usealla muullakin – on mennyt lähinnä e-urheilun parissa. Taivalantti lähtee Kouvolaan pitämään sarjakärjen paikkaansa, vaikka sorakokemusta miehellä onkin vasta vajaat 100 kilometriä.

- Dirt:iä on tullut vedettyä ja kartingia pojan kanssa kesän aikana. Kaikkea on koitettava ja harrastettava, ja nyt alkaa vihdoin nämä oikeatkin hommat. Pari kertaa ollaan viime viikkoina käyty testaamassa autoa. Minulla on tosi vähän sorakokemusta, isoimmat kilometrit tulleet vasta tältä vuodelta. Kuulemma helpompaa sen pitäisi olla kuin lumella, kunhan antaa palaa vaan, Taivalantti naurahtaa.

- Tavoite on tietenkin saada kirkkain mitali sarjasta. En tiedä lähteäkkö ihan hampaat irvessä Kouvolaan tavoittelemaan voittoa, mutta maaliin olisi päästävä, koska kaikki kauden pisteet lasketaan. Koitetaan pitää tämä sarjakärjen paikka. Autoa on ainakin ropattu sen verran, että teknisesti pitäisi pystyä maaliin saakka ajamaan.

Neljässä eri RSJM-luokassa kilpailee yhteensä 18 kuljettajaparia.

Nuorten SM:ssä Kouvolan sorateille lähtee 17 autokuntaa. Tällä hetkellä ykköstilaa pitää itsellään Renault Cliolla päästelevä 17-vuotias iisalmelainen Verneri Säisä, joka on kahden ajetun osakilpailun jälkeen onnistunut venyttämään seitsemän pisteen kaulan ennen Markus Heikkistä. Tulevaa kilpailua ennen Säisä on käynyt kisaamassa menestyksekkäästi muun muassa Nivalan harrasterallissa.

- Vähän ollaan testattu ennen Kouvolaa, kuten harkkakisa Nivalassa, joka voitettiin Cliolla. Vaikka pistejohdossa SM:ssä ollaan, yhden ykkössijan ja yhden kakkossijan nostamana, täytyy vielä ajaa ihan tosissaan, ei pysty hölläämään. Hyvillä mielin kuitenkin kisaan lähdetään, koska uskon olevani vielä nopeampi soralla kuin mitä oltiin lumella, Säisä taustoittaa ja pohtii.

Kolmantena Nuorten pisteissä tällä hetkellä on Valtteri Koski.

Katso kaikki sarjan pisteet täältä »

Ralli SM viestintä

 

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.