Hallitseva SM1-luokan suomenmestari Teemu Asunmaa ja Jani Salo Laitilassa 2019. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

Poikkeusajan tauottamaa Ralli SM -kautta päästään jatkamaan Kouvolassa, SM O.K. Auto-rallissa, tulevana viikonloppuna 4.-5.9.2020. Seitsemän erikoiskoetta sisältävä osakilpailu tarjoaa kilpailijoille 106 täyttä erikoiskoekilometriä taisteltavaksi, kun jaossa on toiseksi viimeiset sarjapisteet niin Ralli SM:n kuin Rallin Suomen Juniorimestaruussarjankin osalta.

 

Ralli SM -sarjasta on päästy nauttimaan viimeksi helmikuun lopussa, mutta nyt reilun puolen vuoden tauko on ohi ja SM-pistejahti voi jatkua.

- Hienoa ja tärkeää että sarja saadaan jatkumaan, vaikka tilanne on ollut ja on edelleen varsin erityinen ja haastava. Harmi, että Viron MM-ralli tuli kalenteriin samalle viikonlopulle vähän yllättäen, joka vaikutti joidenkin kilpailjoiden osallistumiseen ja asetti kuljettajat valinnan eteen, kommentoi AKK:n rallin lajipäällikkö Henrik Frank

Kouvolan vauhdikkaille sorateille päästetään yhteensä 108 autokuntaa.

- Kouvolassa ajetaan tärkeistä pisteistä, nyt kun sarja supistui yhtä osakilpailua lyhyemmäksi. Eritoten lämmittää Nuorten SM -sarjaan osallistuvien määrä, sekä toki lopulta varsin tyydyttävä kokonaiskilpailijamäärä; onhan taloustilanne kuitenkin tällä hetkellä lähihistorian haastavin varmasti kaikille, Frank päättää.

Lindholm ja Asunmaa tasapisteissä – kilometrejä haettu ulkomaita myöten

Ralli SM -sarjan kuninkuusluokassa eli SM1-luokassa pistekärki ei voisi olla tiukempi. Ensimmäistä sijaa jakavat Emil Lindholm ja viime vuoden suomenmestari Teemu Asunmaa. Molemmat kuljettajat ovat käyneet hakemassa kilometrejä myös Suomen rajojen ulkopuolelta valmistautuessaan SM-kauden jatkumiseen.

Lindholmilla muun muassa rallin EM-sarja on kerryttänyt kiitettävät kilometrit ennen SM-koitosta, jossa luokan pisteitä lähtee keräämään kaikkiaan 11 autoa.

- Varmasti on ollut apua EM-kisoista, nimittäin alkuun niissäkin oli selkeästi rutiini hukassa. Nuottia vaikka kuinka treenaa, pitäisi siitäkin välillä ajaa, että se kehittyisi oikeaan suuntaan. Hyvät kilometrit nyt kuitenkin alla, Lindholm kommentoi.

Melko yllättävän ajohalujen hillitsijän on nuori mies tauon aikana löytänyt. 

- Taukoon on mahtunut paljon koulutöitä ja ajohaluja on sitten hillitty e-ralleilla, ja ensimmäistä kertaa itselleni koskaan kartingilla. Kouvola ei mestaruuden kannalta vielä ole niin olennaisessa roolissa, mutta toki lähdetään kisaa ajamaan omalla hyvällä rytmillä – pakko ei ole voittaa, selventää Lindholm. 

Katso Lindholmin menoa elokuisesta FIA WRC Rally Liepajasta (VIDEO) » 

Kolmantena SM1-luokan pisteissä on Eerik Pietarinen, joka Kouvolan sijaan nähdään Viron MM-osakilpailun WRC3-luokan lähtölistalla.

SM2-luokassa kolmen pistekärki on tiukanlainen, sillä Jussi Lindberg johtaa vain kolmella pisteellä Ville Hautamäkeä, joka varmasti janoaa johtopaikkaa sekä viime vuoden sarjahopean kirkastamista. Kolmantena kiikkuva Anssi Rytkönenkään ei ole kaukana kärjestä, sillä hän hiillostaa ainoastaan seitsemän pisteen päässä.

Katso kaikki pisteet ennen Kouvolaa »

Lauri Joona lähellä varmistaa SM3-luokan mestaruus – ”iso merkkipaalu, jota tavoitellaan kovasti”

Lauri Joona on Kouvolaan lähdettäessä selkeässä SM3-luokan pistejohdossa ja ennakkosuosikki. Hän kilpailee samalla Flying Finn Future Star -kilpailussa. Toisena sarjapisteissä olevaa, viime vuoden Flying Finn Future Staria, Sami Pajaria ei nähdä Kouvolassa, sillä hän kilpailee Junior WRC -kilpailussa Virossa, joten Joonalla on hyvä paikka kerätä pisteitä matkalla kohti tavoitteena olevaa suomenmestaruutta.

- Ollaan käyty Virossa treenaamassa yksi kisa ja muutenkin ajettu paljon, jotta pysyy tatsi yllä. Viime viikonlopun Kaloppirallissa oli alustan kanssa ongelmia, vaikka muuten meni hyvin. Vaatii pientä säätöä, mutta onneksi löydettiin viat. Toivottavasti ollaan parhaassa mahdollisessa iskussa Kouvolassa, että saadaan nappisuoritus. Kolmen nippuun tulisi ajaa, Joona kertoo.

- Muuten ajetaan kisa kerrallaan ja toivotaan että mestaruus sieltä tulee. Tekniikka vaan on aina ihmeellistä ja kaikkea voi sattua, mutta hyvät asetelmat ainakin on. Mestaruus olisi iso merkkipaalu, jota tavoitellaan kovasti, hän tähdentää.

Korona on meinannut sotkea tämän kauden kuvioita, mutta ensi vuoden tavoitteet ovat tällä 23-vuotiaalla sastamalalaisella melko selvät.

- Ensi kauden tavoitteissa olisi päästä ajamaan kokonainen Junior WRC -kausi. Jo tänä vuonna ajatuksena oli ajaa useampikin kuin yksi JWRC-kisa, mutta korona sotki hommaa. Katsotaan, miten on loppukauden laita.

SM4-luokassa johtaa vakuuttavaa tulossarjaa läpi kauden tehnyt Sami Korvola, joka on kokenut rallikuljettaja ja meriiteissä jo viime vuoden sarjahopea, lähes 30 pisteen turvin. Seuraavina luokan pisteissä ovat nuoret kuljettajat Miko Kiminki sekä Toni Herranen.

Katso kaikki pisteet ennen Kouvolaa »

Kisapäivä läpi yhden pysähdyksen taktiikalla – Jari-Matti Latvala mukana historic-autolla

Kilpailijat lähetetään virallisesti liikkeelle Kouvolan Raviradan alueella sijaitsevasta huoltoparkista lauantaina 5.9. klo 10.01 alkaen. Päivään kuuluu yksi reilun puolen tunnin huoltotauko Raviradalla neljän erikoiskokeen jälkeen, minkä jälkeen päivän kolme ensimmäistä erikoiskoetta ajetaan uudelleen. Maaliin ralli saatetaan perinteiseen tapaan Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunan pihalla, ensimmäisen kilpailijaparin saapuessa paikalle noin klo 17.30.

Lue SM O.K. Auto-rallin kisalehti täältä »

Kilpailuviikonlopussa Historic-luokassa mukana nähdään yhtenä mielenkiintoisena lisänimenä MM-rallimies Jari-Matti Latvala, joka osallistuu kilpailuun yhdessä Juho Hännisen kanssa, ajokkinaan Toyota Celica 2000 GT-Four.

Katso Latvalan vauhtinäyte Celicalla elokuulta »

Ralli SM viestintä

 

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.