Ralli SM -sarja jatkuu pitkän tauon jälkeen lauantaina Kouvolan seudulla ajettavalla SM O.K. Auto-rallilla. Lauri Joonan tavoitteena on saada kisasta mahdollisimman suuri SM-pistepotti.

189 päivää on yli puoli vuotta. Sen verran on aikaa siitä, kun sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona on ennen tulevan viikonlopun SM-osakilpailua ajanut rallin SM-pisteistä. Koronatilanteen vuoksi kesäkuulta syyskuun alkuun siirtynyt kauden neljäs osakilpailu, SM O.K. Auto-ralli, käynnistää vihdoin Ralli SM -sarjan kesäkauden.

- Kouvolassa ajettiin kesäkisa edellisen kerran pari vuotta sitten. Oli kovavauhtiset tiet silloin, ja odotan, että sama on nyt, vaikka mennään vähän pohjoisempaan. Se sopii kyllä sekä autolle että miehistölle. Keskinopeudet tulee varmasti olemaan kovat, ja kaasu pohjassa saa mennä, kertoo Joona tulevan viikonlopun reitistä.

Aivan ilman rallia 23-vuotias Lauri Joona ei SM-kisojen välillä kuitenkaan ole ollut. Testikilometrejä on kertynyt niin omalla etuvetoisella Fordilla kuin nelivetoisella Skodallakin. Testimielessä ja ajotuntuman ylläpitämiseksi on ajettu myös kaksi kilpailua: heinäkuun alussa Viru Ralli Ari Koposen kartturoimana ja viime viikonloppuna Kaloppi-ralli Markus Määttäsen lukiessa nuotteja. Määttäsen kanssa Joona osallistuu myös SM-sarjaan.

- Testikisat sujuivat tulosten puolesta hyvin. Kaloppi-rallissa oli hieman tekniikkamurheita, mutta auto on varmasti tikissä Kouvolan lähtöviivalla, Joona lupaa.

Talvikaudella kaksi luokkavoittoa ja yhden kakkossijan ajanut Lauri Joona lähtee Kouvolaan SM3-luokan kärkipaikalta. Teoriassa Ford Motorcraft Rally Teamissa ajavalla Joonalla olisi mahdollisuus kirkastaa viime kauden hopeamitali kultaiseksi jo tässä kauden toiseksi viimeisessä kisassa, mutta sitä ei ole asetettu tärkeimmäksi tavoitteeksi.

- Kouvolan kisassa on tavoitteena ajaa maaliin ja sijoittua kolmen nippuun. Siihen ollaan tyytyväisiä. Totta kai voittoa tavoitellaan, mutta jos se vaatii sitä viimeistä puristusta, ei sitä lähdetä riskillä hakemaan. Nyt on tärkeintä saada varmoja pisteitä ja hyvä lähtökohdat kauden päätökseen, kertoo Joona.

SM O.K. Auto-ralli käynnistyy lauantaina 5. syyskuuta Kouvolasta klo 10. Päivän aikana Kouvolan seudulla ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,36 km. Maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat noin klo 17:30.

Kilpailun kotisivut: https://www.okautoralli.fi/
Ilmoittautuneiden lista: https://bit.ly/2QFrwnl
Tulosseuranta: http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

SM-pisteet: https://bit.ly/32KPFOY

Kuva ja teksti: Anu Haapalainen

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.