Jere Pensaan ja Jouni Saarijärven yli neljän kuukauden kilpailutauko tuli päätökseen Kokkolan rallissa. (Kuva: Jouni Laakso)

Rallikilpailujen järjestämistä rajoittavien määräysten purkaminen päätti laihialaisen Jere Pensaan yli neljä kuukautta kestäneen kilpailutauon. Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi laittoivat pisteen rallipirssi Renault Meganen vetävien pyörien vapaapäiville Kokkolan 400-vuotis juhlarallissa viime viikonloppuna.

Kokkolan seitsemän erikoiskokeen ralli oli Historic-rallisarjan osakilpailu, jossa oli mukana runsaasti lisäluokkia SM-sarjassa kilpaileville autokunnille. Pensas ja Saarijärvi ottivat mittaa tutuista V1600 -luokan kilpakumppaneista. Päivätyö palkittiin luokan neljännellä sijalla.

-Pitkän ajotauon jälkeen aluksi jännitti, että kuinkahan homma lähtee matkaan. Yllättävän hyvin sujui heti ensimmäisestä pätkästä alkaen. Vauhti oli kuitenkin alussa varovaisen varmaa. Tarkoitus oli saada talteen kaikki rallin kilometrit ja sorakauden kokemukset ennen SM-sarjan ralleja, Pensas avasi.

Laihialaisten luokkasijoituksen vaihtelivat alussa sijoilla kolme ja neljä. Sama tahti jatkui rallin loppuun saakka.

-Mitä useampi pätkä oli ajettu, sitä paremmin alkoi myös vauhti löytyä. Pätkäsijoitukset pysyivät kuitenkin koko päivän samoilla sijoilla. Viimeinen erikoiskoe oli yksi niitä kahteen kertaan ajettuja pätkiä. Se oli valtavaa ”rymyytestä.” Oli kyllä ihme kun vehkeet kestivät sen pätkän, kuvaili Pensas.

Aivan kaikki paikat autossa eivät kestäneen viimeisen erikoiskokeen rasituksia.

-Pätkän viimeisissä kurveissa ohjaus tuntui vähän oudolta. Syy selvisi rengasrikoksi. Hidastunut vauhti ei kuitenkaan muuttanut sijoitusta pätkällä, eikä lopputuloksissa.

Ralliin lähtiessä Pensas tiesi, että muutamilla kilpakumppaneilla oli alla kesän ajalta ajettuna reilusti sorakilometrejä. Syyspuolella myös laihialaiset kiristävät tahtia.

-Seuraava SM-ralli ajetaan syyskuun alussa Kouvolassa. Sitä ennen on tarkoitus ajaa lisää treenejä. Kouvolassa ei parane heti ensimmäisellä pätkällä ottaa kymmentä sekuntia tukkaan. Sitä ei enää ajeta kisassa kiinni, pohti Pensas luokan tasaväkisyyttä.

-SM-sarja päättyy Pohjanmaa Ralliin syyskuun lopulla. Kouvolan ja Pohjanmaa välissä ajan ainakin Laihian seurakilpailussa.

Ennen syyskauden SM-ralleja Pensas ja Saarijärvi ovat luokassaan viidensiä samalla pistemäärällä neljänneksi sijoitetun parin kanssa.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla