Kokkolan lähtöluettelossa tasanopeusluokan kuljettaja Jani Koivisto on ennen Toyotan WRC-kuljettaja Takamoto Katsutaa, jonka vuosinumero on 18 ja japanilainen siksi tasureiden 22 kuljettajaparin joukossa vielä tässä vaiheessa. Kuva on viime vuoden Peurunka-rallista.

Elokuun 1. päivänä päästään vihdoin taas jatkamaan rallitouhuja. Maaliskuun 7. päivänä ajetun Korpilahden Talvirallin jälkeen Kokkolan 400-vuotisjuhlaralli on seuraavana vuorossa ja samalla tämänvuotisen sarjan toinen osakilpailu. Näillä näkyminen ajetaan Kokkolan jälkeen vielä kaksi osakilpailua; Urjalassa ja Heinolassa.

 

Kokkolan kisaan ilmoittautui kaikkiaan 137 kuljettajaparia, joista 42 historic-luokkiin ja 22 tasanopeuden puolelle. Sosiaalisessa mediassa on jo ”hämmästelty” Kitissä julkaistua lähtöluetteloa, kun numerolla 17 starttaavan Jani Koiviston perään numerolla 18 on merkitty lähteväksi japanilainen Takamoto Katsuta Toyotan WRC-autolla. Hänen jälkeensä listalla on vielä muutama tasanopeuskuljettaja, joista Jarmo Vesala numerolla 19.
”Katsutalla on rallissa vuosinumerona 18, joten hän myös ajaa meidän rallissamme tällä numerolla. Tuomariston kokouksessa asia käsitellään ja hänen lähtöpaikkansa määritetään uudelleen”, selvitti Kokkola-rallin kilpailunjohtaja Jyrki Lampela tilannetta.
”Lähtöluettelossa kilpailijat ovat tietty numerojärjestyksessä. Jos esimerkiksi Kalle Rovanperä olisi tullut meille, hänen numeronsa olisi ollut 69 ja paikka lähtöluettelossa sen mukaan.”

Kokkolan 400-vuotisjuhlarallin kilpailusääntöihin on myös tullut muutoksia kilpailukeskuksen suhteen. Säännöissä paikaksi on ilmoitettu Vanha kalahalli.
”Kilpailukeskus on vaihtunut Kokkolan kaupungintaloon, ja tästä muutoksesta tehdään tietenkin lisämääräys sääntöjen mukaisesti”, valaisee Lampela.
”Kisan lähtö- ja maalipaikka on kaupungintalon läheisyydessä.”

Pistelaskennassa muutoksia tällä kaudella

Kaikki varmaankin vielä muistavat, kuinka vaikeat keliolosuhteet keväällä olivat. Lähes kaikki kilpailut jouduttiin perumaan huonon kelin vuoksi, lunta ei ollut nimeksikään. Viime hetken neuvotteluilla Korpilahdelle historic-luokan pääsivät mukaan, joten yksi kisa talviolosuhteissa sentään päästiin ajamaan läpi.

Pistetaulukossa Korpilahden kisan jälkeen 20 parhaan joukossa olevista peräti 16 on mukana Kokkolassa. Ykkös- ja kakkosohjaaja saavat pisteitä osakilpailusta luokkatulosten perusteella niin, että voittaja saa 11 pistettä, seuraava 9 pistettä, 3:nneksi sijoittunut 8 pistettä, neljännelle 7 pistettä jne. Lisäksi jokainen luokassa kilpailuun hyväksytty kilpailija saa 1 pisteen.

Mikäli luokassa on kilpailuun hyväksyttyjä kilpailijoita vain yksi (1) saa kyseinen kilpailija 9 pistettä ollessaan mukana kilpailun lopullisissa tuloksissa.

Kukin kilpailija saa osallistumisestaan lisäpisteitä sen mukaisesti, moneenko sarjan osakilpailuun hän on osallistunut kilpailuun hyväksyttynä kilpailijana. Kilpailijan ensimmäisestä kilpailusta hän saa yhden lisäpisteen, seuraavasta kaksi, kolmannesta kolme, neljännestä neljä ja viidennestä viisi.

Lisäpisteitä kilpailija voi saada korkeintaan viidestä kilpailusta. Mikäli osakilpailuja järjestetään vähemmän kuin kuusi, lisäpisteisiin oikeuttavien kilpailujen määrää vähennetään vastaavasti.

Sarjan loppupisteisiin huomioidaan kunkin kilpailijan viisi (5) parasta osakilpailua. Mikäli sarjan osakilpailuja järjestetään vähemmän kuin 6, huomioidaan loppupisteisiin mukaan järjestetyt osakilpailut -1.

Jos kilpailijan suoritus hylätään jossain sarjan osakilpailussa loppukatsastuksessa todetun auton teknisten sääntöjen vastaisuuden vuoksi, lasketaan kyseinen kilpailu yhdeksi mukaan laskettavista kilpailuista.

teksti ja kuva: Kikka Kuosmanen

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.