Sebastien Ogier kipusi MM-sarjan kärkeen Meksikon voitollaan. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.

Koronaviruspandemia sai aikaan sen, että rallin MM-sarjan Meksikon osakilpailun sunnuntain erikoiskokeet on peruttu. Täydet MM-pisteet jaettiin lauantain päätteeksi voimassa olleiden tulosten perusteella.

Rallin MM-kauden kolmas osakilpailu ehti jo saada laajempaa ihmetystä aikaan, koska Meksikossa päätettiin ajaa, vaikka koronaviruspandemia oli saanut aikaan useiden suurten arvokilpailujen perumisen ja/tai siirtämisen. Muun muassa Formula 1 -kauden tämän viikonlopun avaus Australiassa peruttiin, toki aivan viime metreillä.

Meksikossa ajettiin MM-rallia torstaina, perjantaina ja lauantaina normaalisti, mutta lopulta sunnuntain erikoiskokeet peruttiin. Koska rallia ehdittiin ajaa suurin osa, jaetaan siitä normaalit MM-pisteet. Voiton otti Toyotan ranskalainen Sebastien Ogier. Kyseessä oli Ogierin kuudes voitto Meksikossa.

– Voitto on aina voitto totta kai, mutta tämä tuntuu silti erilaiselta kuin muut. Kiitos tiimilleni, joka teki mahtavaa työtä, Ogier kertoi WRC+-kanavalle.

Huyndain virolainen Ott Tänak nousi lauantaina toiseksi ohi Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Sunisen, joka piti pitkään kakkospaikkaa hallussaan. Kaksi seuraava sijaa menivät Toyota-kuljettajille, britti Elfyn Evans oli neljäs ja Suomen Kalle Rovanperä viides.

Esapekka Lapin taival päättyi seitsemännen erikoiskokeen jälkeen, kun miehen Ford syttyi tuleen ja paloi lopulta kokonaan. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Ogier nousi MM-sarjan kärkeen ohi Evansin. Perjantaina keskeyttänyt, mutta lauantaina jatkanut ja sijalle 13 päätynyt belgialainen Huyndai-kuljettaja Thierry Neuville on MM-pisteissä kolmantena. Rovanperä, Tänak ja Suninen seuraavat.

MM-sarjan oli määrä jatkua Argentiinassa 23.-26. huhtikuuta, mutta osakilpailu on koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi siirretty järjestettäväksi myöhemmin. MM-kauden jatko-ohjelmasta ei ole tällä hetkellä tietoa.

Tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.