Petri Pousi on Urjalan UA:n kisassa taistelemassa kilpailun nopeimman historic-kuljettajan tittelistä. Kuva: Marko Kyöstilä.

Historic Rally Trophy -sarjan viimeistä edellinen osakilpailu (5/6) ajetaan Akaan ympäristössä Urjalan Urheiluautoilijoiden isännöimänä lauantaina. Edellisiltä vuosilta tuttu kilpailukeskus, Nuutajärven Lasitehdas, on vaihtunut Akaan Kurisjärven VPK-taloon.

Kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan kuudesta kisasta viiden parhaan tulos. Kun Urjalan historic-ralli on sarjan viides, alkavat jo mitaliehdokkaiden nimet vahvasti nousta esiin.

Ikäkategoriassa 1 (->69) Jari Ohrankämmen luokassa 1, Jari Valtaala (lk 2), Martti Sarasto (lk 3) sekä Kaj Forsberg (lk 4) ovat vahvimmin kiinni tässä vaiheessa mitaleissa.

Ohrankämmenellä on maksimipisteet eli neljä 11 pisteen voittoa alla. Suurella todennäköisyydellä Urjalasta tulee vielä yksi lisää. Luokassa 2 Valtaala johtaa 31 pisteellä, mutta Veijo Hänninen on vain viiden pisteen päässä.

Luokassa 3 Sarasto on kerännyt pisteitä jo 40. Kovimpia vastustajia luokkavoiton suhteen Urjalassa ovat Autoglymissä luokan voittanut Bertil Lindholm sekä Savonlinnassa luokkavoittoon ajanut mutta sen jälkeen teknisten ongelmien vuoksi sarjasta pois ollut Juha Mäkitalo. Kummallakaan ei kuitenkaan liene mahdollisuuksia uhata Saraston luokkajohtoa sarjassa. Forsberg on kerännyt pisteensä luokassa 4, mutta Autoglymissä Nokialla mies ajoi luokassa 1 ja keskeytti. Urjalassakin Forsberg ajaa luokassa 1 Anglialla.

Ikäkategorian 2 (->75) luokassa 5 Niko Allinen on vahvin luokkavoittajaehdokas. Allisella on 20 pistettä kertynyt vain kahdesta kisasta. Hänellä oli alkuvuonna paljon ongelmia. Toni Sinkkonen on 34 pisteellä luokan kärjessä. Urjalassa luokan kolmas osanottaja on Heikki Mattila Vaz 2101:lla.

Luokassa 6 ajava Mikko Frilander on vahvin ehdokas mestariksi. Pisteitä on kertynyt jo 40, Sinkkonen on perässä kuusi pistettä. Kari Lopilla on mahdollisuus Urjalassa nousta vaikka mitaleille asti, mikäli molemmat jäljellä olevat kisat menevät nappiin.

Luokasta 7 ei ole nousemassa ketään mitalitaistoihin mukaan, sillä Jorma Ala-Lahti on Urjalassa luokan ainoa osanottaja. Luokan johdossa ennen Urjalaa on Janne Kanerva kahden luokkavoiton turvin 22 pisteellä. Heikki Valkonen on kolme pistettä perässä kakkosena.

Ikäkategoriassa 3 (->81) Tommi Järvinen luokassa 11 on ollut täysin pitelemätön. Neljä luokkavoittoa ja pari nopeimman kuljettajan titteliäkin pitää teiskolaisen vahvana mestarisuosikkina. Raimo Linden, joka on luokassa 9 kerännyt 40 pistettä, näyttää pitävän paikkansa kolmen joukossa Urjalan jälkeenkin. Kolmen joukkoon ovat pyrkimässä myös Markku Hakala (lk 8, 27 pistettä) sekä luokasta 13 Reijo Hartikka (24), Petri Pousi (20) ja ehkä Teemu Koivunenkin (18 pistettä).

Ikäkategoriassa 4 (->90) on tiukka taistelu mestaruudesta. Tasapistein kärjessä ovat Juha Selänne (lk 14) ja Markku Laakso (lk 16), mutta vain kahden pisteen päässä on Esa Lindroos (lk 15). Kun vielä Seppo Laamanen on pisteissä neljäntenä kahden pisteen päässä Lindroosista, saattaa Urjala tuoda pistetaulukkoon muutoksia sijoituksissa.

Nuottisarjalaisissa Pasi Koskinen (lk 20) on 40 pisteellä kolmeen pisteen johdossa ennen Teemu Koivistoa (lk 22). Antti Leponiemi on luokassa kova vastus Koskiselle, mutta miehen keskeytys Nokialla paransi Koskisen tilannetta. Kummallakin on ennen Urjalaa kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa. Koiviston luokkavoittoa Urjalassa saapuu uhkaamaan tuttu rallimies Lopelta, Ascona 400:lla Ilkka Rantala, joka on luokan toinen osanottaja. Neljäntenä kokonaispisteissä on Seppo Raittila 29 pisteellä.

Tasanopeusluokassakaan mikään ei vielä ole varmaa. Mestaruuteen ja mitaleille on mahdollisuus vielä monella. Neljässä ajetussa kisassa on kaikissa ollut eri voittaja. Johdossa tasapistein 28 ovat Ari-Pekka Jääskeläinen sekä Eero Juutilainen. Mika Alakoskelalla on pisteitä 26 ja Jani Koivistolla 22. Viidentenä oleva Kari Kuosmanen voitti Nokialla, mutta pisteitä on kahden ajamattoman kisan vuoksi vasta 19. Edellä mainituista vain Juutilainen ei ole voittanut kisaa.

Urjalan aikataulua 7.9.2019

Kilpailukeskus on Toijalan Autokatsastuksessa, Levytie 4, 37800 Akaa kello 8-12. Sen jälkeen kilpailukeskus siirtyy Kurisjärven VPK-talolle, Kurisjärventie 488, 37800 Akaa.

Aikaisemmasta poiketen tasanopeusautot (lk 23) starttaavat reitille vasta kello 11.01. Kilpailun lähtö on AT 1 Akaan Vauhtipuistossa, Riisikkalantie 179, 37800 Akaa. Muut luokat lähtevät seuraavina reitille kello 11.38 alkaen samasta paikasta.

Tauko on Akaan Vauhtipuistossa tasureiden osalta alkaen kello 12.43 ja muiden kello 13.25.

Maaliin tasureita odotellaan heti kello 15:n jälkeen ja muita kello 16:n maissa.

Teksti: Kikka Kuosmanen.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla