Mika Karppanen vaihtaa SM-ralleista kansainväliselle tasolle. Kuva: Jani Salonen

Rallin SM -sarjassa Citroen DS3 -autolla kilpaileva Mika Karppanen vahvistaa osallistuvansa Espanjassa ajettavaan Katalonian MM-ralliin. Lakeuden urheiluautoilijoita edustava Karppanen on valmistautunut tulevaan koitokseen kaikessa hiljaisuudessa.

Päätös jopa hieman erikoisesta valinnasta syntyi jo tovi sitten.

– Kun alkoi näyttämään siltä, ettei tällaisella kansanvälisen luokituksen omaavalla autolla enää arvopisteistä SM-sarjassa ajeta, niin käännettiin katseet hieman laajemmalle. Pohdittiin vaihtoehtoja ja päädyttiin juhlistamaan pyöreitä vuosia Kataloniaan, toteaa Karppanen.

Pyöreillä vuosilla Karppanen tarkoittaa uraansa autourheilun parissa sekä henkilökohtaista kilometrilukemaa, sillä kolme vuosikymmentä autourheilun parissa yhdistettynä puolivuosisataan tuntuu lukemalta, jota tulee vaalia. Se miksi mies ei lähde suomalaisittain tutummalle sora- tai lumialustalle selittyy puhtaasti mukavuustekijöillä.

– Shortsit ja t-paita vai kurapuku tai pilkkihaalarit? Ei näiden välillä tarvitse pohtia missä vuosipäiviänsä haluaa viettää, naurahtaa Karppanen.

Tulevaa ajatellen mies on ajanut valikoituja asfalttisprinttejä sekä totutellut näiden kautta niin sanottuun ”ralliassu”-renkaaseen. Se on herättänyt kanssakilpailijoissa ihmetystä, mutta nyt toiminta selittynee tarkoituksenmukaisena. Oppia renkaan käyttäytymisestä on haettu jokaisesta asfalttikisasta ja tämän lisäksi kartanlukijana toimiva Markku Tenhula on lukenut nuotit jokaiselle metrille. Edessä on vielä kisasimulaatio, jossa on tarkoitus ajaa kymmenittäin asfalttikilometrejä kertavetoina,

– Haetaan vielä vaihtoehtoisia asetuksia alustaan ja opitaan kisarenkaan kulumisesta, ei siinä sen kummempaa.

Karppanen haluaa jo tässä kohtaa nostaa hattunsa yhteistyökumppaneiden suuntaan. Kisabudjetti pyörii sellaisissa lukemissa, ettei ilman näiden myötävaikutusta projektia olisi saatu maaliin. Keskustelua tulevaisuudesta on myös pohjustettu.

– Kyllä tiimin sisällä on mietitty monenlaisia vaihtoehtoja ja niitä arvioidaan, kunhan nyt saadaan kokemusta kerättyä Espanjasta. Ei tässä MM-sarjaa ole tarkoitus lähteä kiertämään, mutta ajatus kisoista siellä täällä houkuttelee, päättää Karppanen.

Teksti: Jani Salonen

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.