Lauri Joona. Kuva: Sami Muntila

Ralli SM -sarja jatkuu lauantaina Riihimäellä ajettavalla osakilpailulla. SM3-luokassa ajava sastamalalainen Lauri Joona starttaa kesäkauteen luokan ykköspaikalta.

Ralli SM -sarjan talvikausi oli GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa kilpailevalle Lauri Joonalle ja kartturi Markus Määttäselle tapahtumia täynnä ja kilpailuiden lopputuloksiin vaikuttivat usein myös muut tekijät, ei pelkästään oma ajaminen.

Kauden avauksessa Rovaniemellä Joona jäi edellä ajaneen kilpailijan onnettomuuden seurauksena syntyneeseen ruuhkaan, ja Kouvolan osakilpailussa Joonan kilpailusuoritus hylättiin lopputarkastuksessa. Myöhemmin autourheilun lajiliiton AKK:n vetoomusoikeus hyväksyi Lauri Joonan vetoomuksen ja hän sai pitää SM O.K. Auto Rallin sijoituksen sekä arvokkaat SM-pisteet. Joensuussa puolestaan sankka lumipyry toi omat haasteensa kisaan.

– Vaikka kauden alussa laitetut tulostavoitteet ei ihan täyttyneet, oli hieno huomata, että meidän vauhti riittää kyllä. Ollaan kehitytty paljon ja tästä kun vähän tuurikin kääntyy, voi meiltä kesäkaudella odottaa kärkisijoituksia, summasi Joona talvikautta Joensuussa.

Kaksi kuukautta kestäneen SM-sarjan kilpailutauon aikana Lauri Joona on opiskellut sekä hoitanut edustustöitä mm. yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa.

– Lisäksi ollaan nyt kolmena viikonloppuna säädetty autoa, ajettu testiä ja haettu rentoa fiilistä Riihimäen SM-rallia varten, kertoo Joona.

Riihimäellä ajetaan rallin SM-osakilpailu yhden välivuoden jälkeen. Vuodelta 2017 Lauri Joonalla on nimissään Suomi Cupin luokkavoitto. Ja luokkavoittoa 22-vuotias Joona lähtee tavoittelemaan nytkin.

– Hyvistä asemista saadaan startata kisaan. Lähtönumero on pieni, joten se ei ole välttämättä helppo paikka irtosoran takia. Tavoitteena on kuitenkin jatkaa hyvää omaa ajoa ja nousta kisan jälkeen podiumille.

Ralli SM -sarjan SM3-luokassa kilpaillaan SM-mitaleiden lisäksi myös Flying Finn Future Star -palkinnoista. Kilpailun ensimmäinen osa sisältää Ralli SM -sarjan ensimmäiset viisi osakilpailua, joiden jälkeen viiden parhaan kuljettajan joukkoon ajaneet alle 25-vuotiaat kuskit kutsutaan testeihin, joissa mitataan kuljettajien psyykkisiä ja fyysisiä kykyjä. Testien jälkeen valitaan Flying Finn Future Star -kuljettaja Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin.

Toinen Flying Finn Future Star valitaan kauden päätteeksi. Kriteerit valinnassa ovat samat kuin kesällä. Testien jälkeen valitaan edustaja, joka pääsee ajamaan kaudella 2020 rallin MM-sarjassa JWRC- tai vastaavassa luokassa viisi MM-osakilpailua.

– Olin jo viime kaudella finaalissa, mutta silloin Suomen MM-rallin ajopaikka meni sivu suun. Nyt tavoitteena on totta kai päästä molempiin testeihin, ja erityisesti tuo ensi kauden JWRC-palkinto on meidän tähtäimessä, Joona toteaa päättäväisesti.

Teksti: Anu Haapalainen

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.